AFAD duyurdu! Depremde öncelikli ihtiyaç listesi tek tek açıklandı

AFAD duyurdu! Depremde öncelikli ihtiyaç listesi tek tek açıklandı

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve aynı gün öğle saatlerinde 7,6 depremleri sonrası 10 ilde büyük tahribat oluştu.

AFAD duyurdu! Depremde öncelikli ihtiyaç listesi tek tek açıklandı - Türkiye'de geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve aynı gün öğle saatlerinde 7,6 depremleri sonrası 10 ilde büyük tahribat oluştu. Vatandaşlarımızdan haber almaya çalışırken bu süreçte de can kaybı 5 bini geçti. Onbinlerce insanın bu süreçte yardıma muhtaç durumda olduğu belirtilirken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de; gönüllü ve yurtdışından gönderilen kurtarma ekipleri enkaz altında da kalan kişileri çıkarmak adına saatlerdir uğraş veriyor.

Ülke genelinde 10 kentte binlerce deprem mağduru vatandaş için yardım çalışmaları başlarken AFAD tarafından depremzedelerin acil ihtiyaç listeleri de paylaşıldı.

AFAD öncelikli ihtiyaç listesi için, "Tüm ayni bağışlarınız için illerde valiliklerimiz, ilçelerde kaymakamlıklarımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerimize başvurabilirsiniz." açıklamasını yaptı.

İŞTE ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ LİSTESİ

af2.png

AFAD depremzedeler için para yardımı da toplandığı belirtildi.