AFAD son dakika acı haberi duyurdu! Hayatını kaybeden kişi sayısı 3381'e yükseldi!

AFAD son dakika acı haberi duyurdu! Hayatını kaybeden kişi sayısı 3381'e yükseldi!

AFAD tarafından yapılan son açıklama ile birlikte dün sabahın erken saatlerinde başlayan ve hala devam etmekte olan depremin ardından hayatını kaybeden kişi sayısının 3 bin 381'e yükseldiği öğrenildi.

Dün sabah 4 civarında Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından 10 il bu depremden etkilenmişti. Pek çok vatandaşımızın hasarlı binaların yıkılması nedeni ile enkaz altında kalması soncunda AFAD ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi. Dün öğle saatlerinde 7.5 büyüklüğünde yeni bir depremin meydana gelmesi, bunun yanı sıra da olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşları enkaz altından kurtarmak da zorlaşmaya başladı.

HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ SAYISI 3381'E YÜKSELDİ!

İçişleri Bakanlığı AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar tarafından yapılan açıklama ile birlikte yaşanan depremin ardından hayatını kaybeden kişi sayısının 3381'e yükseldiğini, "Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artışlar var. 3 bin 381 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 20 bin 426 yaralımız söz konusu." şeklinde yaptığı açıklamalar ile duyurdu.

Bugün sabah saatlerinde Hatay'da da sık sık artçı depremlerin meydana gelmesi ile birlikte hayatını kaybeden kişi sayısının yükseldiği belirtildi. Bununla birlikte de enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılma çalışmalarının AFAD tarafından bunun yanı sıra polis ve askerler tarafından en kısa sürede vatanaşların kurtarılması için çalışıldığı ifade edildi.