AFAD uyarmıştı! İzmir yolları felç sokaklar ise bu halde! 2 ilçede hayat durdu işte son durum...

AFAD uyarmıştı! İzmir yolları felç sokaklar ise bu halde! 2 ilçede hayat durdu işte son durum...

Dün AFAD tarafından İzmir'de yaşayan tüm yurttaşlara mesaj yolu ile bilgilendirme yapılmış ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verileri ışığında yeni bir felaket yaşanma olasılığı nedeniyle araçla yola çıkılmaması tembih edilmişti.

Türkiye Nisan ayına adeta sağanak ile birlikte gözlerini açtı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 haftadır 50'dan fazla il için sağanak yağış ve kuvvetli fırtına uyarıları yapılmıştı.

AFAD uyarmıştı! İzmir yolları felç sokaklar ise bu halde! 2 ilçede hayat durdu işte son durum...- Özellikle Ege Bölgesi ve çevresinde kuvvetli yağışlar sebebi ile sel, su taşkınları ve fırtına ile birlikte de çatı uçması ve soba baca zehirlenmesi yaşanmaması adına Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı yapılarak bilgilendirme yayınlanmıştı.

AFAD'da dün meteorolojinin duyurusunu mesaj yolu ile İzmir'deki tüm yurttaşlara göndermiş ve tehlikenin boyutunun oldukça büyük olabileceğine değinerek can kaybı yaşanmaması adına dikkat eidlmesini belirtmişti.

dfuwsgamoksdoxnpajffxg.webp

2 İLÇEDE HAYAT DURDU

Bugün sabah saatleri itibari ile beklenen yaşandı. İzmir'de yaşanan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi su birikintileri adeta yolları felç ederken hayatta durma noktasına geldi. İş çıkış saatleri olan akşam üstü 5 ile 7 arasında ise herhangi bir kazanın yaşanmaması konusunda da yine uyarılar gelmeye devam ediyor.

İzmir'deki kuvvetli yağışların en çok etkilendiği Bornova ve Buca ilçelerinde ise ekipler çalışmaları sürdürüyorlar. Bornova Pınar Caddesi'nde bulunan sürücüler, biriken yağmur suları nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar da biriken yağmur sularından geçebilmek için ayakkabılarını ve çoraplarını çıkardı.