Aile Bakanlığı bakım merkezinde dışarıda kalan engelli vatandaşlar hakkında açıklama yaptı!

Aile Bakanlığı bakım merkezinde dışarıda kalan engelli vatandaşlar hakkında açıklama yaptı!

Malatya'da yaşanan depremin ardından çıkan haberlere ve görüntülere göre bakım merkezinde kalan engelli vatandaşların dışarıda kaldığına ilişkin iddialar gelmişti. O görüntüler hakkında Aile Bakanlığı açıklama yaptı.

Bugün sabah 4 civarından itibaren başlayan ve başta Kahramanmaraş ve Malatya olmak üzere pek çok ilde devam eden depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği görüldü. Konu hakkında AFAD tarafından sık sık açıklamaların yapılmasının yanı sıra enkaz altında kalan vatandaşlar da 10 ilde de kurtarılmaya devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından ardından öğle saatlerinde gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem pek çok ilde hissedilirken, depremin etkileri hala pek çok ilde hissedilmeye devam ediyor. Yetkililer tarafından güncel bir şekilde yapılan açıklamalarda şu an da son gelen bilgilere göre Türkiye genelinde toplamda 1498 hayatını kaybeden vatandaş bulunurken, 8533 vatandaşımızın da yaralı olduğu açıklanmış oldu.

Konu ile ilgili AFAD Başkanı tarafından yapılan açıklamada "Depremin ardından 130 artçı deprem oldu. Bölgede 15 bine yakın arama kurtarma personeli görevlendirilmiş durumda. Yaralı sayısı 8533, ölü sayısı 1498 olarak güncellenmiştir. Azerbaycan dahil olmaz üzere 40'ın üzerindeki ülkeden bize yardım talebi var." ifadeleri ile son durum hakkında açıklama yapıldı.

MALATYA'DAN YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI!

Pek çok kentten üzücü görüntülerin gelmesinin yanı sıra sosyal medyada gündeme gelen görüntülerde bir engelli bakım merkezinde deprem nedeni ile engelli vatandaşların soğukta dışarıda kalmak zorunda olduğu ifade edildi. Bu nedenle de pek çok vatandaş bu görüntüleri paylaşarak vatandaşlara yardım edilmesi konusunda çağrıda bulundu. Fakat konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından açıklama geldi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI!

Gündeme gelen bu haber hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "AFAD ve İl Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı incelemede binanın hasarsız olduğu bilgisinin verilmesi üzerine engelli vatandaşlarımız tekrar kurum içine alınmıştır. Söz konusu özel bakım merkezinde hizmet alan vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamamaktadır." şeklinde özel bakım merkezinde herhangi bir şekilde mağduriyetin bulunmadığı ifade edildi. Yapılan bu açıklama pek çok kayıp ve zor durumda kalan vatandaşlarımız hakkında açıklamanın ardından bir nebze de olsa herkesin içini rahatlattı. Şimdi ise enkaz altında kalan ve yardım bekleyen kişilere ulaşmak için herkes çaba gösteriyor.