Aile Bakanlığı evlat edinme başvuruları hakkında merak edilenleri cevapladı!A

Aile Bakanlığı evlat edinme başvuruları hakkında merak edilenleri cevapladı!A

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre depremzede çocuklara koruyucu aile olunabileceği öğrenildi. Bakanlık konu hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından, onlarca çocuğumuz da bakıma muhtaç kalmıştı. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalara göre çocuklara koruyucu aile olmak isteyen kişilerin artık başvurularını verebilecekleri öğrenildi.

Bunun üzerine hem başvuru yapan kişiler hem de konu ile ilgili merak edilenler artmaya başladı. Özellikle de yurt dışında yaşayan vatandaşların koruyucu aile olup olamayacakları merak edildi. Konuya ilişkin Aile Bakanlığı açıklama yaptı.

UYGUN DEĞİLDİR!

Bakanlık tarafından bundan kısa bir süre önce, "Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz." şeklinde yaptığı açıklamalar ile başvuru hakkında bilgilendirmeler yapmıştı.

Yapılan bu bilgilendirmenin üzerine merak edilenler hakkında ise “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan depremden etkilenen çocuklarımıza koruyucu aile olmak veya çocuklarımızı evlat edinmek için gelen yoğun talep nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Deprem nedeniyle koruyucu aile veya evlat edindirme konusunda uygulamaya konulmuş özel bir program olmadığı gibi ilgili mevzuat gereği çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi uygun değildir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konu hakkında yurt dışında yaşayan kişiler tarafından merak edilen soru da yanıtlanmış oldu.