Aile Destek Programı mart ayı ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Programı mart ayı ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Aile Destek Programı, mart ayına girilmesi ile birlikte sorgulanmaya başlandı. İşte mart ayı ödemelerine dair detaylar…

Geçtiğimiz yıl rekor seviyelere dayanan enflasyon oranı, hali hazırda zamlı fiyatlardan satışa sunulan hizmet ürünlerine ve diğer hizmet başlıklarına yeni zamların yansımasına sebebiyet verdi. Her kesimden vatandaşın bütçesini doğrudan etkileyen bu durum, ihtiyaç sahiplerinin kısıtlı olan bütçelerini resmen sıfırladı. Bu noktada devreye giren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlar için yeni bir destek modelinin düzenlendiğini duyurdu.

İhtiyaç sahiplerine mağduriyet yaşadıkları her alanda hem nakdi hem de ayni yardım hizmetleri sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz yılın zorlu ekonomik şartları kapsamında Aile Destek Programı modelini geliştirmiş olduğunu duyurdu. Bu kapsamda hem hali hazırda sosyal destek ödemelerinden yararlanan hem de henüz hiçbir destek ödemesinden yararlanmayan tüm ihtiyaç sahiplerine hane başı nakit desteğinin verileceğini ve desteklerin 12 ay boyunca devam edeceğini belirten bakanlık, ilgili yardım tutarlarını 2023 yılına girilmesi ile birlikte güncelledi.

Ocak ayından bu yana zamlı tutarları ile ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılan aile destek ödemeleri, mart ayına girilmesi ile birlikte arama motorlarında en çok sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu. Hak sahipleri, mart ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı.

MART AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

aile-destek-programi-mart-ayi-odemeleri-ne-zaman-yatacak.jpg

Aile Destek Programı’nın mart ayı ödemelerine ilişkin araştırmalar yürüten ihtiyaç sahipleri, bakanlığın güncel açıklamalarına erişmeye çalıştı. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mart ayı ödemelerinin hangi tarihte yatırılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

MART AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Kişi başına değil hane başına yatırılan aile destek ödemeleri, ilgili hanenin aylık ortalama gelirine bağlı olarak farklı tutarlarda hesaplara aktarılmaktadır. Bu kapsamda bakanlık tarafından belirlenmiş olan yardım tutarları şu şekildedir:

  • Geliri 450 TL’nin altında olan hanelere 1.250 TL
  • Geliri 911,15 TL’nin altında olan hanelere 1.100 TL
  • Geliri 1.372,30 TL’nin altında olan hanelere 950 TL
  • Geliri 2.835,60 TL’nin altında olanlara 850 TL