Akaryakıt fiyatlarına kur ayarı! Benzin, motorin ve LPG fiyat listesi 28 Mayıs’ta güncellendi

Akaryakıt fiyatlarına kur ayarı! Benzin, motorin ve LPG fiyat listesi 28 Mayıs’ta güncellendi

Dolar kuru bankalarda 24,5039 TL’den işlem görünce tüm akaryakıt fiyatları kur ayarı yapıldı. Ayrıca petrol fiyatları düşmesine rağmen 28 Mayıs’ta benzin, motorin ve LPG fiyat listesi yukarı yönde güncellendi.

Geçtiğimiz Cuma günü piyasalar kapanmaya yakın bankalarda döviz satış kurları resmen fırladı. Alış ve satış arasında ki fark 4,5 lirayı geçerken ABD dolar kuru 24,5039 TL’den, Euro ise 26,2217 TL’den işlem gördü. Piyasalar bugün (28 Mayıs 2023) yapılan seçim sonuçlarına kilitlenmişken petrol fiyatlarındaki düşüş pandemi düzeylerine ulaştı.

Hep döviz kurlarında ki yükseliş hem de petrol fiyatlarında ki artış nedeniyle benzine ve motorine büyük bir zam yapıldı. Akaryakıta kur ayarı verilirken, StanChart, tescilli ham petrol para yöneticisi konumlandırma endeksinin ağırlıkça 8,5 düşerek -99,6'ya düştüğünü bildirdi; bu, SVB'nin çöküşünden sonrakine çok benzeyen ve aynı zamanda 2020'de pandeminin başlangıcındaki konumla karşılaştırılabilir. analistler, spekülatif kısa pozisyonların yalnızca son dört haftada 123,9 milyon varil (mb) arttığını, bu Kasım 2018'den bu yana en büyük dört haftalık artış olduğunu, uzun pozisyonların ise aynı dönemde 107,9 mb düştüğünü ortaya koydu.

Ancak petrol fiyatı kısalarının yoluna girip girmeyeceği henüz belli değil. Ne de olsa Suudi Arabistan, spekülatörlerin dizginlerini serbest bırakmama kararlılığını sık sık ifade etti, bu da OPEC+'ın 4 Haziran'da toplandığında yeni bir üretim kesintisi turu ilan etme olasılığının yüksek olduğu anlamına geliyor.

Peki, bugün benzin, motorin ve LPG’nin litresi ne kadar oldu? İşte, illere göre güncel akaryakıt fiyatları;

28 Mayıs illere göre güncel akaryakıt fiyatları;

İstanbul’da benzin 20.57 TL/LT, motorin 19.4 TL/LT, LPG ise 10.74 TL/LT’den satılıyor. Diğer illerde akaryakıt fiyatları ise şu şekilde;

28-mayis-2023-guncel-akaryakit-fiyatlari.jpg