Akaryakıt için flaş çağrı: Müjdenin ardından açıklama yaptı!

Akaryakıt için flaş çağrı: Müjdenin ardından açıklama yaptı!

Türkiye’de ÖTV muafiyeti gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama ile ÖTV muafiyeti müjdesi vermişti. Bu açıklamanın ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken akaryakıt çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa ÖTV ve vergi muafiyetinin getirileceğini duyurdu.

Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var. Ben bay bay Kemal gibi konuşmuyorum. O bu tür müjdeleri de verir ama hepsi palavra, palavra. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız işlerden biri bu olacaktır.

Tüm bu konularla ilgili detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından ayrıca açıklanacaktır. ÖTV muafiyeti uygulamasının da esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

ÖTV açıklamasının ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken akaryakıt çağrısında bulundu. ÖTV indirimi haberinin esnaf ve sanatkarlar camiası adına sevindirici olduğunu belirten Palandöken şöyle dedi:

“Talebimiz üzerine ticari araçların değişimi için getirilen ÖTV indirimi esnaf ve sanatkarlar camiamız açısından olumlu. Bu müjdeli haber için başta Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kararın alınmasında emeği geçen tüm yetkililere esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyoruz. Aynı müjdeyi ticari araçlar için talep ettiğimiz akaryakıt için de bekliyoruz. Öte yandan basit usulden yararlanma hadlerinin yeniden düzenlenmesi ve bu uygulamaya 13 büyük şehirdeki pazarcı esnafının da dahil edilmesi olumlu bir gelişme”