Ali Babacan'dan aday açıklaması: Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar

Ali Babacan'dan aday açıklaması: Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar

Merakla beklenen 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kamuoyu yoklamasına devam eden muhalefet partileri 13 Şubat'ta görüşmelere başlayacak. Ali Babacan, adayın 30 Mart'a kadar yolu olduğunu söyledi.

Ali Babacan'dan aday açıklaması: Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar - Türkiye 2023 seçimlerine hazırlanıyor. Hem seçmen hem siyasi partilerin merakla beklediği seçim heyecanında her gün yeni bilgiler paylaşılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesi muhalefeti harekete geçirdi.

13 Şubat'ta Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya gelecek 6'lı masa genel başkanları aday belirleme sürecine girecek.

İYİ Parti ve CHP arasında yaşanan aday çıkmazında yeni çözüm, toplantı tarihine kadar seçmenin nabzı tutulacak. Kamuoyu yoklamasında listede en çok tercih edilen, oy potansiyeli yüksek siyasiler masa gündemine gelecek. Genel başkanlar arasında fikir birliği sağlanan siyasi cumhurbaşkanı adayı olacak. Diğer adaylarda olası koalisyon hükümetinde cumhurbaşkanı yardımcısı görevini üstlenecek.

Geçtiğimiz günlerde 'Ortak Mutabakat Metni'ni açıklayan 6'lı masada içeriğinde yer almamasına rağmen parti sözcülerinin ele aldığı söylemler masada yeni krizi meydana getirdi. İstanbul Sözleşmesi ve mülteci konusunda izleyecekleri yol haritası hakkında partiler arasında gerginliğe neden oldu.

13 Şubat'ta yapılacak 12'nci toplantı öncesi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu diplomasi trafiğine başladı.

Liderlerle tek tek görüşsen Karamollaoğlu, aday adaylarını ele alarak masa gündemine getirilecek konu üzerine yoğunlaştı.

GÖRÜŞME UZAYABİLİR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, cumhurbaşkanı adayı süreci hakkında konuştu.

Muhalefet partileri son 20 yıldır ilk defa iktidar koltuğuna bu kadar yakın olmaları nedeniyle aceleci davranmaktan kaçınıyor. Sürecin oldu bittiye gelmemesi isteniyor.

Babacan, 'Karamollaoğlu'nun turu çok değerli, belki önümüzdeki hafta ikinci tur gerekebilir. Yoğun bir ikili temas içerisindeyiz. Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar. Dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar yolu var.' dedi.

Adayın belirleneceği süreçte liderlerin aralarında görüşebileceğini söyleyen Babaca, adayın mart sonuna kadar yolu olduğunu belirtti.

ali-babacan-30-mart.webp

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandıkta rakibi olacak Millet İttifakı adayı merak konusu olmaya devam ediyor. Masa adayı, Kemal Kılıçdaroğlu olacağı tahmin ediliyor.