Altun'dan Wilders tepkisi: Bize ait olan her şeyi her bedeli ödeyerek savunacağız

Altun'dan Wilders tepkisi: Bize ait olan her şeyi her bedeli ödeyerek savunacağız

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı siyasetçi Wilders'in paylaşımlarına tepki gösterdi: Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı dönmeyeceğiz. Kendimizi ve bize ait olan her şeyi sonuna kadar, her bedeli ödeyerek savunacağız.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatür paylaşımına sert tepki gösterdi.

Avrupa’nın Müslümanlar için giderek daha tehlikeli bir yere dönüştüğüne dikkat çeken Altun, “Saldırgan karikatürler, ayrımcılık ve cami baskınları ile bezeli “sistematik zorbalık” bir ifade özgürlüğü meselesi değildir. Kendilerince Müslümanlara “sözde entegrasyon dersi” kılıfı altında gözdağı verirken, “Avrupa ekonomisinin çarklarını döndürebilirsiniz ama asla buraya ait olmayacaksınız” diyorlar” ifadesini kullandı.

"Yahudilerinin şeytanlaştırılmasına ürkütücü biçimde benziyor"

Bugün Avrupa’da Müslümanlarla ilgili yaşananların 1920’lerde Avrupa Yahudilerinin şeytanlaştırılmasına ürkütücü biçimde benzediğini söyleyen Altun şöyle devam etti:

“Bazı Avrupalı liderler yalnızca kendi aralarında yaşayan Müslümanları hedef almıyor; aynı zamanda kutsal değerlerimize, kitabımıza, peygamberimize, yani bütün bir yaşam tarzımıza saldırıyorlar. Avrupa’nın Müslümanlara yönelik düşmanlığı ve onları tedip etme çabaları, giderek yaygınlaşan İslam, Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığından ayrılamaz.”

Avrupalı siyasetçilere net mesajlar veren Altun: “Avrupalıların anlaması gereken husus şudur: Biz Müslümanlar, siz bizi istemiyorsunuz diye hiçbir yere gitmeyeceğiz. Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı dönmeyeceğiz. Kendimizi ve bize ait olan her şeyi sonuna kadar, her bedeli ödeyerek savunacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı