Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma zamları hakkında açıklama yaptı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma zamları hakkında açıklama yaptı!

Kısa zaman önce Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile birlikte toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığı açıklanmıştı. Bunun ardından belediyeden açıklama geldi.

Bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yeni bir karar ile birlikte Ankara'daki toplu taşıma ücretlerine zam yapılacağı ifade edilmişti. Gelen bu haberin ardından pek çok kişi tarafından Belediye tepkilerin odak noktası oldu. Gelen bu tepkilerin ardından vatandaşlar tarafından uygulanan bu zamlara gelen tepkiye karşılık Belediye de açıklama yaptı.

MALİYETTE BÜYÜK ARTIŞ!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar merak konusu olurken Belediye tarafından yapılan ilk açıklama maliyetlerin yüzde 1000'den fazla arttığı yönünde oldu. Bir bakıma Belediye tarafından yapılan bu zammın artık zorunluluk olarak ifade edildiği belirtilirken, "Aylık zarar 262 milyon liradır. Son fiyat artışının ardından gelirlerin yaklaşık 50 milyon lira artacağı beklenmektedir. Yani fiyat artışı, zararın beşte birini karşılamaktadır" şeklinde oldu.

Vatandaşlardan tepki gelmesinin ardından uygun fiyata hizmet verildiği ifade edilerek EGO'nun kullandığı CNG'nin satış tarifesinin, "sanayi tarifesi" olarak belirlendiği ve "konut tarifesi"nden 4 kat fazla olduğu ve de Nisan 2019'da 1 lira 67 kuruş olan 1 metreküp CNG'nin fiyatının bugün 20 lira 77 kuruş olduğu, maliyetin "yüzde 1000'den fazla" olduğu şeklindeki açıklamalar ile bu zammın nedeni açıklanmış oldu.

ZAM YAPILMASI ZORUNLU OLACAKTIR!

Artık her alanda yapılan zamlar nedeni ile maliyetlerin karşılanamadığını ifade eden Belediye bu zamların yapılması konusu hakkında da "Halkımızın uygun fiyatlarla ulaşımı için CNG fiyatlarında konut tarifesinin uygulanmasını talep ediyoruz. Konu hakkında Sayın Cumhurbaşkanına, ilgili bakanlıklara ve BOTAŞ'a durum arz edilmiştir. Düzenlemenin yapılmaması halinde bilet fiyatlarına tekraren zam yapılması zorunlu olacaktır." ifadeleri ile gelecek olan zamların da bir bakıma nedenini açıklamış oldu.