Ankaralılar evinizin altından fay hattı geçiyor mu? AFAD fay hattı sorgulama ekranı!

Ankaralılar evinizin altından fay hattı geçiyor mu? AFAD fay hattı sorgulama ekranı!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler Türkiye’yi yasa boğdu. Peki, Ankara’da evinizin altından fay hattı geçiyor mu?

Vatandaşlar olası depremlere karşı tedbirli olmak istiyorlar. Bu kapsamda yaşadıkları illerdeki risk durumunu merak ediyorlar. Olası risklere karşı en merak edilen konulardan bir tanesi de, evlerinin altından fay hattı geçip geçmediği konusu.

Ankaralılar e-Devlet’ten sorgulama yapabilirler

Ankara’da yaşayan vatandaşlar fay hattı sorgulama işlemi de e-Devlet aracılığı ile gerçekleştirebilirler. Bunun için e-Devlet ekranından AFAD’ın hizmeti olan Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması üzerinden bilgi almak gerekiyor. Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması’mdam faydalanmak isteyen vatandaşların e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifre bilgileri ile giriş yapmaları gerekiyor.

Sorgulama yapmak için tıklayınız.

AFAD son 100 deprem

AFAD 17 Şubat 2023 depremlerini internet sayfası üzerinden açıkladı. Son 100 deprem verileri vatandaşlar ile paylaşıldı. Son 100 depremin en büyüğü Adana’da gerçekleşti. Söz konusu depremin saati 13.57 olarak bildirildi.