Araç sahipleri dikkat! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı OHAL kararına ilişkin yeni düzenlemeyi duyurdu!

Araç sahipleri dikkat! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı OHAL kararına ilişkin yeni düzenlemeyi duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından araç sahiplerine önemli açıklamalar yapıldı. Olağan Üstü Hal (OHAL) kapsamında araç muayenesi ve cezalarına yönelik yeni kararlar duyuruldu.

Milyonlarca araç sahibi hakkında önemli açıklamalar geldi. Kahramanmaraş depreminin etkilediği 11 il özelinde alınan kararlar duyuruldu.

Araç sahipleri dikkat! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı OHAL kararına ilişkin yeni düzenlemeyi duyurdu!- 6 Şubat'ta yanan Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde hissedilmiş ve adeta tuzla buz olan binalar ile 45 bini aşkın can kaybı yaşanmıştı. Yaşanan acı kayıplar ve maddi sorunlar sebebi ile deprem bölgesi özeline Bakanlıklar tarafında yeni kararlar alınmaya başlandı.

640xauto.webp

Kararlar kapsamında OHAL süresi içerisinde olmak üzere araç muayene süreleri ertelendiği belirtildi. Deprem sonrası 6 Şubat tarihi itibariyle deprem bölgelerinde 3 ay süre ile OHAL ilan edilmişti. Bakanlık OHAL süresi süreci boyunca OHAL suresinin sonuna kadar araç muayene süresi dolanlar, OHAL bittikten sonraki bir ay içinde araç muayenesi yaptırabilecek. Bu sürede araçlara ceza kesilmeyecek.

Bakanlık tarafından, 6 Şubat’tan itibaren OHAL süresi sonuna kadar dolanların araç muayene işlemlerinin, OHAL süresinin sona erdiği tarihten itibaren 1 ay sonrasına kadar geçerli sayılacağı vurgulandı ve "OHAL süresi bittikten 30 gün sonrasına kadar vatandaşlarımız araçlarını istedikleri yerde muayene ettirebilecekler. Bu dönemde muayene yaptırmadığı gerekçesiyle düzenlenen trafik cezaları da iptal edilecek" şeklinde ifade edildi.