Artçı sarsıntı ne kadar sürer?

Artçı sarsıntı ne kadar sürer?

Ulusal yasın ilan edilmesinin ardından Kahramanmaraş depremi konuşulmaya devam ederken ekipler kurtarma çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem çevre illerin de etkilenmesine neden oldu. Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere 10 ili daha etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından gözyaşı ve enkaz kaldı.

Ulusal yasın ilan edilmesinin ardından Kahramanmaraş depremi konuşulmaya devam ederken ekipler kurtarma çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Enkazın altından ulaşılmaya çalışılan kişiler seslerini duyurmaya çalışırken ara ara artçı depremin yaşanması vatandaşların tedirginliklerinin devam etmesine neden oldu.

ARTÇI DEPREM NEDİR?

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili daha etkisi alan depremde meydana gelen enkaz etkisini sürdürmeye devam ederken vatandaşlar sık sık 'Artçı deprem nedir?' araştırması yapıyor. 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından küçük sarsıntılar da vatandaşların endişelenmesine neden olurken arama motorlarında depreme ait sorular araştırılmaya devam ediyor.

Art deprem küçük sarsıntılar anlamına gelmektedir. Ana depremi izleyen küçük sarsıntılara artçı deprem adı verilmektedir. Artçı deprem Kahramanmaraş depreminin ardından ara ara çevre illerde etkisini göstermeye devam ederken tedirginlikleri de beraberinde getiriyor.

ARTÇI DEPREM NE KADAR SÜRER?

Ana depremin ardından gelen küçük sarsıntılara artçı deprem adı verilirken birçok vatandaş artı depremin etkisini ne kadar sürdürdüğünü merak etmektedir. Peki artçı deprem etkisi ne kadar sürer?

En çok araştırılan konulardan birisi de Kahramanmaraş depreminin meydana gelmesinin ardından artçı deprem oldu. Artçı deprem çevre illerde sık sık görülürken vatandaşlar artçı depremin etkisinin ne kadar sürdüğünü merak etti. Artçı deprem bir ila doksan saniye arasında sürebilmektedir.