Asgari ücrete 1.500 TL ek ara enflasyon zammı! Eski ekonomi bakanı müjdeyi verdi o tarihte cepte

Asgari ücrete 1.500 TL ek ara enflasyon zammı! Eski ekonomi bakanı müjdeyi verdi o tarihte cepte

Ekonomide yaşanan dalgalanma ve enflasyonda yaşanan yükseliş asgari ücrete yapılan zammı eritirken konu hakkında yeni bir son dakika açıklaması da eski ekonomi bakanı Prof. Çelebi tarafından yapıldı.

Asgari ücrete 1.500 TL ek ara enflasyon zammı! Eski ekonomi bakanı müjdeyi verdi o tarihte cepte.... 2022 yılında yapılan asgari ücret tespit komisyonu toplantısı ile bu sene çoğunluk kararı ile yüzde 54,6 zam yapılmasına karar verilmişti.

Yapılan açıklama ile asgari ücret zammı sonrasında maaş 8 bin 506 TL olarak güncellenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında asgari ücrete yapılan zammı ilan ederken enflasyonda yükselişin devam etmesi durumunda yeni bir güncelleme yapabileceklerini dile getirmişti. Asgari ücrete yeni zam açıklaması eski ekonomi bakanı Prof. Çelebi tarafından yapıldı.

ASGARİ ÜCRETE 2023 YILININ YENİ ZAMMI AÇIKLANDI! ARA ZAM O TARİHTE Mİ GELİYOR?

Asgari ücretli çalışanlar bir kere daha ne yazık ki enflasyonda yaşan yükseliş nedeni ile mağdur olmuştu. Pek çok kişi daha ilk zamlı maaşını almadan önce ulaşımdan simit fiyatlarına kadar pek çok ürün ve hizmete gelen zam nedeni ile alım gücünü kaybederken vatandaşın beklediği zam müjdesi geldi.

Eski ekonomi bakanı Prof. Çelebi yaptığı açıklamasında "Türkiye'nin seçim sonrasında enflasyonla çok disiplinli bir politikayla mücadeleye girmesi gerek. Türkiye enflasyonla çok fazla gidemez. Rakamları indirdiğiniz zaman hayat pahalılığı sorununu çözemiyorsunuz. Çözüm; hep hastalık kalacak, parça parça kararlar alınacak şekilde aranıyor" diyerek enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile asgari ücrete zam geleceği sinyalini verdi.

ASGARİ ÜCRET MART AYINDA KAÇ TL OLACAK?

Prof. Çelebi yaptığı açıklamasında "GSMH'den dar gelirlilerin aldığı pay yüzde 34'tü. Bu oran yüzde 25'e düştü. İnanılmaz bir gelir gerilemesi var. Bu toplumun huzurunu da tehlikeye atıyor" diyerek asgari ücrete Mart ayında yeni zam beklediğini, tahminince asgari ücretin seçim öncesi 10 bin TL'ye çıkartılacağını iddia etti.