Asgari ücretle çalışana 1.000 TL ek destek ödemesi kararı alındı!

Asgari ücretle çalışana 1.000 TL ek destek ödemesi kararı alındı!

Destek ödemelerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken; bir ödeme müjdesi de asgari ücretli için geldi. 1.000 TL ek ödeme için şartlar belli oldu. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sosyal destek ödemeleri her geçen gün artarken; bir yandan da geçim kaygısını önlemek adına, devletin diğer kamu kurumları da desteğe katkı koymaya başladı. Bu kapsamda işyerleri için 1.000 TL’lik vergi diliminden vazgeçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, özellikle asgari ücretli çalışanları rahatlatacak destek ödemesini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçen torba yasa kapsamına alınan 2 bin TL’ye kadar olan fatura borçlarının silinmesine ek olarak, başta asgari ücretli çalışanlar olmak üzere, çalışanlarına destek verilmesine karar verilmişti. Yürürlüğe giren bu destek ödemesi kapsamında nakit olarak verilebilecek olan ısınma yardımı için detaylar belli oldu. İşte 1.000 TL ısınma yardımı alabilmek için şartlar…

YARDIM MİKTARI 1.000 TL’Yİ AŞAMIYOR

asgari-ucretle-calisana-1-000-tl-ek-destek-odemesi-karari-alindi.png

Çalışan kişilerin desteklenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 1.000 TL’lik vergiden vazgeçeceği bir süredir konuşuluyordu. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte bu kesinleşmiş oldu. Yeni düzenlemeye göre, 30 Haziran 2023 tarihine kadar, 1.000 TL’ye varan destek sağlayan işverenler gelir vergisi ödemek zorunda kalmayacak. Ancak 1.000 TL’yi aşan destekler için gelir vergisi alınmaya devam edecek. Desteğin vergiden muaf tutulması için doğrudan enerji ve ısınma desteği kaleminde yardım yapılması şartken; diğer kalemlerde yapılan destek ödemeleri vergiden muaf olamayacak.

HER BİR KİŞİ İÇİN 633 TL VERGİ DÜŞÜLÜYOR

Yeni düzenlemeler kapsamında şartlara ilişkin de bilgilendirme, karar ilişkin genelgeden geldi. Bu genelgeye göre; ödemelerin doğalgaz, elektrik ve diğer ısınma giderlerine karşılık olarak yapılması kesinlikle şart iken, aylık olarak 1.000 TL'yi aşmaması gerekiyor. Ödemelerin çalışanların mevcut ücretlerine ilave olarak yapılması şartı da aranırken, ayrıyeten yapılmayan ödemeler vergi muafiyetine tabi tutulamıyor. İşverenler, net 1.000 TL’ye kadar yapacakları ısınma veya enerji destek ödemeleri asgari ücret ile çalışan her bir kişi için 633 TL’lik vergi ödemesinden kurtulabiliyor.