Bağış gecesinde anlamlı açıklama! Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti Hatay'a yardım eli uzattı!

Bağış gecesinde anlamlı açıklama! Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti Hatay'a yardım eli uzattı!

8 TV kanalının ortak yayını ile ekranlara gelen “Türkiye Tek Yürek” isimli deprem yardımı kampanyası, büyük ilgi gördü. Hataylı bir hayırseverin açıklaması ise yüreklere dokundu. İşte ayrıntılar…

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler, 10 günü aşkın süredir Türkiye’nin kanayan bir yara ile karşı karşıya kalmasına sebep oldu. “Asrın felaketi” olarak adlandırılan ve tam 11 ili birden etkileyen felaketin ardından vefat sayısı 36 binin üzerine çıkarken yüz binlerce vatandaş da tedavi edilmek üzere sağlık kurumlarına götürüldü. Büyük bir çoğunluğun tedavisi devam ederken felaketin yüreklerde açtığı yara kelimeler ile ifade edilemez boyutlara ulaştı.

Dünya tarihinde nadir görülen bir felaket olarak kayda geçen Kahramanmaraş merkezli felaketler, tüm Türkiye’yi harekete geçirdi. Birçok dünya ülkesinden deprem bölgelerine ayni ve nakdi yardımlar gönderilirken Türk milleti kendi yaralarını hızlı bir şekilde sarabilmek adına güçlerini birleştirdi. Bu kapsamda felaketin meydana gelmiş olduğu ilk günden bu yana birçok kurumu ve kuruluş aracılığı ile yardım kampanyaları düzenlemeye devam edilirken dün akşam da 8 TV kanalının ortak yayını ile dev bir bağış kampanyası düzenlendi. İş insanları, ünlü ve büyük firmalar, bilindik isimler ve birçok merhamet sahibi vatandaşın katılımları ile rekor seviyelere ulaşan bağış miktarı, depremzedeler için kurulacak olan yeni hayata dair umutların yeşermesini sağladı.

Yardım kampanyasına telefon ile bağlanan ve Hataylı olduğunu belirten bir hayırseverin kurduğu cümleler, geceye damga vuran açıklamalardan birisi oldu. O hayırseverin açıklaması, herkesi duygulandırdı.

DOĞA RUTKAY AKTARDI!

bagis-gecesinde-anlamli-aciklama-mustafa-kemal-ataturkun-emaneti-hataya-yardim-eli-uzatti.png

Dün gece bağışçıların telefonlarını ünlü isimler karşıladı. Sanat ve spor camiasından birçok ismin katılım sağladığı kampanyada yer alan isimlerden birisi de oyuncu Doğa Rutkay oldu. Rutkay, kendisine düşen bir telefonda hattın öbür ucunda bulunan bağışçı ile aralarında geçen duygusal diyaloğu aktardı.

“HATAY BENİM ŞAHSİ MESELEMDİR!”

Doğa Rutkay, o bağışçının sözlerini şu şekilde aktardı: “Hatay’dan Serdal Tepik beyefendi aradı. Kendisi zaten Hataylıymış. ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ dediği için Mustafa Kemal Atatürk adına 15 bin TL katkıda bulunuyorum.”