Bakan Albayrak ve Ailesine Yönelik Hakaret İçerikli Yorumlara Muhalefetten Sert Tepki

Bakan Albayrak ve Ailesine Yönelik Hakaret İçerikli Yorumlara Muhalefetten Sert Tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi ile yeni doğan bebeğini hedef alan sosyal medyadaki hakaret ve ahlaksızca söylemlere muhalefet partilerinden de sert tepki geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, GELECEK Partisi Genel Baykanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan çocuğu ile ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösterdi.

AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Berat Albayrak, eşi ve yeni doğan bebeğini hedef alan ahlaksız yorumlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Siyasete eşlerin, çocukların, torunların özne yapılması ayıptır, ahlaksızlıktır. Böyle siyaset olmaz, böyle insanlık olmaz. Esra Hanım'ı yeniden anne olmasından ötürü tebrik ediyorum. Allah kendisine, vatanına milletine hayırlı bir evlat yetiştirmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU

Paylaşımında, "Bugün ülke olarak yine birileri adına utandık!" ifadesini kullanan Karamollaoğlu, "Esra Albayrak Hanımefendi'ye yapılan ahlaksızlık kabul edilemez; kime kimden gelirse gelsin, her türlü ahlaksızlığın karşısındayız. Esra ve Berat Albayrak çiftinin yeni doğan evlatlarına sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

DAVUTOĞLU

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise; "Sayın Esra Albayrak’a ve yeni doğan bebeğine yönelik sosyal medyada paylaşılan çirkin ifadeleri şiddetle kınıyorum. Her zaman söylediğimiz gibi kadın onuru ve aile kutsalımızdır, dokunulamaz. Esra Hanım'ı tebrik eder, bebeğe hayırlı ömür dilerim." ifadelerini kullandı.

BABACAN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Berat Albayrak, eşi Esra Albayrak ve yeni doğan bebeklerine yönelik sosyal medyadaki hakaret ve küfür içerikli yorumlara tepki göstererek, "Esra Albayrak'a yeni doğmuş evladı üzerinden çirkin ifadelerde bulunanlar, hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür. Daha önce de Başak Demirtaş'a benzeri yapılmıştı. Kadınlar, canınız istediği zaman hakaret edebileceğiniz, onurlarıyla oynayabileceğiniz varlıklar değildir." ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu.

KILIÇDAROĞLU SESSSİZ, ÖZTRAK VE İNCE

CHP'de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, konuya yönelik herhangi bir değerlendirmede bulunmazken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Esra ve Berat Albayrak çiftini yeni dünyaya gelen bebekleri için kutluyoruz. Allah evlatlarını analı, babalı büyütsün. Bu ülkenin örf ve adetlerinde yeni doğan bebekler için anne ve babalar sadece tebrik edilir. Kötü söz asla söylenmez." değerlendirmesinde bulundu.

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce de söz konusu paylaşımlara ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulundu. İnce, paylaşımında, "Sosyal medyada Esra Albayrak'a yönelik yapılan paylaşım ahlaksızlıktır. Bu tür paylaşımlar ister Başak Demirtaş'a yapılsın, ister Esra Albayrak'a yapılsın, kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmalıyız, kınamalıyız, yapanı da cezalandırmalıyız." ifadesini kullandı.

Söz konusu paylaşımlara yönelik toplumun farklı kesimlerinden birçok kişi sosyal medya aracılığıyla tepki gösterdi.

AVAZTÜRK

Kaynak:Haber Kaynağı