Bakan Çavuşoğlu yanıtladı: İsveç'in NATO üyeliğine onay verilecek mi?

Bakan Çavuşoğlu yanıtladı: İsveç'in NATO üyeliğine onay verilecek mi?

NATO üyeliğini çıkmaza sürükleyen İsveç'in son durumu ele alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütlerine destek veren İsveç'in NATO üyeliği hakkında değerlendirmede bulundu.

Bakan Çavuşoğlu yanıtladı: İsveç'in NATO üyeliğine onay verilecek mi? - Avrupa'da artan İslamofobi ve Türk düşmanlığı geçmişten gelen acıların günümüze şartlarında evrilerek boyut atlaması son zamanlarda dünya basınında geniş yankı uyandıran elim olayların yaşanmasına izin veren İsveç yönetiminin takındığı tavır ve tutum NATO üyeliği sallantıya girdi.

Ankara'ya ziyarete gelen İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ülkesine döndüğünde gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında verdiği demeçler terör örgütü PKK/YPG sempatizanlarının harekete geçmesine olanak sağladı.

BATI İKİYÜZLÜLÜĞÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye hakaret içerikli gösteri yürüyüşünde Stockholm yönetimi polisin müdahil olmaması için teröristlerin yürüyüşünü ifade özgürlüğü ile temel hak ve hürriyetler kisvesi altında değerlendirmesi sonraki gelişmelere zemin hazırladı.

Danimarkalı Rasmus Paludan'ın ülkede aktif siyasi hayatını renklendirmek, emir aldığı kesimlerce takdir sağlamak için Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Ker'im yakması kabul edilemez tavra güvenlik güçlerinin engelleme girişiminde bulunmaması nedeniyle Avrupa'da fitil ateşlendi.

Türkiye 2023 seçimlerine hazırlanırken, ABD ve Batı basını harekete geçti. Türkiye'de güvensiz iklim oluşturarak seçimlerde destek verdiği kesimin sandıktan galip çıkmasını istiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Alanya Genişletilmiş İlçe Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı. Çavuşoğu, İsveç'te yaşananları değerlendirdi.

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı İsveç'in olumlu adım atmasını beklediğini belirtti.

'SÖZÜNDE DURMAYANI ÖDÜLLENDİREMEYİZ'

Finlandiya'nin NATO üyeliğine olumlu bakılırken, iki ülke ortak basın toplantısında, 'İsveç ve Finlandiya aynı anda NATO'ya girmelidir' sözlerini aktardı.

Bakan Çavuşoğlu, İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili konuşmasında, 'Bu terör örgütleri, bu radikaller arasında özellikle İsveç’in NATO üyeliğinin yoluna mayınlar döşüyor. İsveç bu mayınlara bilerek basıyor. İstese temizleyebilir. Kimse kusura bakmasın. Sözünde durmayan kimseyi ödüllendiremeyiz. Mutabakatı yerini getirenlerle oturur konuşuruz. Biz söz verdiysek bu sözün her zaman arkasında dururuz.' ifadelerini kullandı.

Üyelik görüşmeleri ilerleyen günlerde netleşecek.