Bakan Derya Yanık'tan deprem bölgesindeki 'kayıp çocuk' iddialarına yanıt geldi!

Bakan Derya Yanık'tan deprem bölgesindeki 'kayıp çocuk' iddialarına yanıt geldi!

Depremden paylaşılan görüntüler vatandaşın yüreğini sızlatmaya devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık deprem bölgesindeki 'kayıp çocuk' iddialarına yanıt verdi.

Kahramanmaraş merkezli deprem beraberinde 10 ilin enkaz altında kalmasına neden olurken yıkılan binalarda geriye gözyaşı, çığlıklar ve feryatlar kaldı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depreminde çevre illerde depremin şiddetinin etkisinde kalırken Türkiye'de ulusal yas ilan edildi.

Depremden paylaşılan görüntüler vatandaşın yüreğini sızlatmaya devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık deprem bölgesindeki 'kayıp çocuk' iddialarına yanıt verdi. Enkaz altında kalan vatandaşların ekipler tarafından kurtarma çalışmaları hala sürerken enkaz altından çıkarılan çocukların kayboldukları yönündeki iddialara Bakan Yanık'tan açıklama geldi.

İDDİALARI YALANLADI!

Kahramanmaraş depremi dünya gündemine damga vururken hem Türkiye'de 81 ilden hem de dünyanın pek çok ülkesinden yardım geldi. İhtiyaç malzemelerinin tırlarla dağıtımı devam ederken aynı zamanda arama kurtarma yardımları da her geçen saat hızlanmaya devam ediyor. Ölü ve yaralı sayısının git gide yükseldiği deprem bölgesinde enkaz altında kalan vatandaşlar üstün çabalarla çıkarılmaya çalışılıyor.

Enkazdan çıkarılan çocukların kaybolduğu yönünde ortaya atılan iddialara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Bakan Yanık açıklamasında "Refakatsiz çocukların ekiplerimiz dışında hiçbir şekilde başkasına teslim edilmesi söz konusu değil. Bir dezenformasyonun başladığını görüyoruz. Çocuklarına ulaşamayan aileler Bakanlığımızın herhangi bir birimine müracaat edebilirler." dedi.

ÇOCUKLARIN GÜVENDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

Enkaz altından çıkarılan ve henüz ailesine ulaşılamayan çocukların herhangi birine akrabasıyım dese dahi teslim edilmesinin mümkün olmadığını belirten Bakan Derya Yanık çocukların ekiplerin yanında güvende olduğundan bahsetti. Bakan Derya Yanık açıklamasına "Çocuklarımızla ilgili birkaç nokta vardı, onların da intikallerini yaptık. Şu anda yatılı kuruluşlarımızda kalan, hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızla, sakinlerimizle ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Refakatsiz çocuklar bugün çok gündem oldu. Bununla ilgili özellikle bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Deprem bölgesinde kuruluşlarımıza aldığımız, gözetimini yaptığımız çocuklarımızın sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların da Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız çalışma çerçevesinde, Bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa 'komşusuyum, yakınıyım, akrabasıyım' diyen herhangi birine teslimi söz konusu değil.'' şeklinde devam etti.

ÇOCUĞUNU BULAMAYAN AİLELERE SESLENDİ!

Çocuklarına ulaşamayan ailelere seslenen Bakan Yanık ailelerin Bakanlığın herhangi bir birimine başvurmalarının yeterli olacağını söyledi. Açıklamasının devamında Yanık

Bakanlığımıza tesliminden sonra kimlik tespitinin yapılması, ebeveynin veya akrabaların tespitinin yapılmasına müteakip çocuklarımızı güvenli bir biçimde ailelerine teslim edeceğiz. Bunu özellikle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konuda hem kamuoyunda bir endişenin ve maalesef birtakım gruplarda da bir dezenformasyonun başladığını görüyoruz. Bu noktada lütfen milletimiz, aileler, ilgililer müsterih olsunlar. Çocuklarına ulaşamayan, enkazdan çıkarıldıktan sonra birbirinden haber alamayan aileler Bakanlığımızın herhangi bir birimine müracaat edebilirler. Biz gerekli koordinasyonu sağlayıp onları, eğer bizim gözetimimizde ise muhakkak buluşturmaya çalışacağız." dedi.