Bakan Karaismailoğlu felaketin raporunu açıkladı! Adıyaman'da yıkılması gereken bina sayısı belli oldu!

Bakan Karaismailoğlu felaketin raporunu açıkladı! Adıyaman'da yıkılması gereken bina sayısı belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’dan konuştu. Bakan Karaismailoğlu, felaketin Adıyaman’da sebep olmuş olduğu tahribatları tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar…

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından 10 ilde on binlerce binanın yıkıldığı bildirildi. Yıkılan binaların yapımlarında parmakları olan birçok kişi gözaltına alınırken bazı isimlerin de tutuklanarak cezaevine gönderildikleri öğrenildi. Konuya ilişkin araştırmalar devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Birçok binanın yıkılmasına sebep olan sarsıcı depremler, nerede ise bir o kadar binanın da hasar görmesine yol açtı. Hasar görmüş olan binaların tespit edilmesi amacı ile ekiplerin çalışmaları devam ederken Bakan Karaismailoğlu Adıyaman’a ilişkin hasar tespit raporunu açıkladı.

ADIYAMANDA DEPREM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI!

bakan-karaismailoglu-felaketin-raporunu-acikladi-adiyamanda-yikilmasi-gereken-bina-sayisi-belli-oldu.png

Depremden büyük zararlar gören illerden birisi olan Adıyaman’da, birçok evin yıkıldığı bildirildi. Deprem sonrasında arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Bakan Karaismailoğlu da Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi’nde diğer yetkililer ile bir araya geldi. Yapılan çalışmalar neticesinde Adıyaman’da bin 485 binanın yıkılmış olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, 139 binada enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Umutların halen devam ettiğini ifade eden Karaismailoğlu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 16 bin 713 vatandaşın Adıyaman’da yıkılan binalardan sağ çıkarıldıklarını ifade eden Karaismailoğlu, 36 binada arama kurtarma çalışmaların son sürat devam ettiğini açıkladı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARININ SONUÇLARINI AÇIKLADI!

Deprem felaketinin ardından Adıyaman’da hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, şimdiye kadar elde edilmiş olan hasar tespit bilgilerine ilişkin şunları söyledi: “Hasar tespit çalışmalarımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mız tarafından yürütülmeye devam edilmektedir. Adıyaman’da bin 485 bina yıkıldı. Ağır hasar alan bina sayısı 4 bin 85, yıkımı acil olan bina sayısı ise 538 olarak belirlendi. Neticede acil yıkılması gereken bina sayısı 6 bin 108’i bulmaktadır.”

Adıyaman’da 2 bin 400 sağlık personeli ve 292 ambulans ile saha çalışmalarının devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, 950 yaralının da hava ambulansları ile Ankara ve İstanbul’da bulunan hastanelere sevk edilmiş olduğunu açıkladı.