Bakan Karaismailoğlu Hatay Havalimanı hakkında son dakika gelişmeleri verdi!

Bakan Karaismailoğlu Hatay Havalimanı hakkında son dakika gelişmeleri verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte bir an önce çalışmaların tamamlanması beklenen Hatay Havalimanı hakkında gelişmeleri aktardı.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önünde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre hasar gören Hatay Havalimanı'nda çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Bunun yanı sıra da Adıyaman genelinde de depremin ardından afet ile mücadelenin de sürdüğü yapılan açıklamaların arasında yer aldı.

ULAŞIM AÇISINDAN BİR PROBLEM YOK!

Deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ile birlikte giden yardımlarda herhangi bir ulaşım sorununun olmadığı ifade edilerek, "Özellikle buraya hakikaten milletimiz büyük sahip çıktı. Büyük bir özveriyle, çok yoğun bir şekilde yardım akışı olmakta. Bu yardım akışında, tedarik ve buradaki depolama, dağıtımda belki bekleme süreleri uzamakta ama en iyi şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmak için de ekiplerimiz yoğun bir şekilde, bir koordinasyon şeklinde çalışmakta." şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra da gönüllü yardıma gelen kişilerin de bulunduğunu açıklayarak, "15 bine yakın gönüllü akını var. Bunun içerisinde AFAD'ın ekipleri ve diğerleri, binin üzerinde uzman ekip var. Yurt dışından gelen ekiplerimiz var. Hakikaten devlet, millet büyük bir özveriyle kenetlenerek burada bu süreci inşallah en kısa zamanda bitirmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

HATAY HAVALİMANI'NDA ÇALIŞMALARDA SON DURUM!

Deprem bölgesinde son durumu aktaran Karaismailoğlu, oldukça önem taşıyan Hatay Havalimanı hakkında da "Ulaşım sıkıntımız yok. Sadece tek sıkıntımız burada görevi olmayan vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehre girmeye çalışmaları. Şehirde yaşanılan yoğunluk nedeniyle buradaki enkaz kaldırma çalışmaları maalesef yavaşlatıyorlar. Biz anlatmaya çalışıyoruz, burada sükunetle bu süreci de yönetmeye çalışıyoruz. Yaya olarak istedikleri şekilde gelebilirler ama araçlarıyla gelerek şehir trafiğini lütfen meşgul etmesinler. Can kayıplarımız dışındaki bütün kayıplarımızın daha iyisini geri getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Biz devlet olarak buradaki işlerimizi bitirmeden de bu bölgeden zaten hiçbir şekilde ayrılmayacağız. Havalimanlarımız çok sağlıklı bir şekilde çalışmakta. Hatay Havalimanı dışındaki bütün havalimanlarımız yurt içinden, yurt dışından kargo ihtiyaçları olsun, nakil ihtiyaçları olsun, bütün hepsi sağlıklı bir şekilde yürütülmekte. Hatay Havalimanı'mızı inşallah pazar günü bitirmek üzere yoğun bir çaba sarf ediyoruz." şeklinde bilgi vererek Pazar gününü işaret etti.

Vatandaşların da ihtiyaçlarının karşılanması konusu hakkında da kamu düzeni içerisinde herkesin görevini yerine getirdiğinden bahsetti.