Bakan Kurum gençler için Türkiye'de ilk kez olacak şehircilik maratonu düzenleneceğini duyurdu

Bakan Kurum gençler için Türkiye'de ilk kez olacak şehircilik maratonu düzenleneceğini duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye'de ilk kez olacak olan şehircilik maratonunun gençler için düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Kurum gençler için Türkiye'de ilk kez olacak şehircilik maratonu düzenleneceğini duyurdu: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ankara Bilim Üniversitesi tarafından düzenlenen ATO Congresium'da gerçekleştirilen ‘5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na katıldı. Burada önemli açıklamalar yapan Bakan Kurum “Bakanlık olarak; on binlerce gencimizin katılacağı, geleceğin şehrini dizayn edecekleri bir şehircilik maratonu düzenliyoruz. Bu, Türkiye’de ilk defa olacak ve üç gün sürecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Devrimi'nin lider ülkesi yapılması için elinden gelenin yapılacağını söyleyen Bakan Kurum bunun için mücadele edildiğini ifade etti. 20 yıldır 100 yılda yapılacak işlerin yapıldığını söyleyerek bu hedefler doğrultusunda önceliğin ise vatandaşlar için iklime duyarlı, çevreyi koruyan, akıllı bina konseptine uygun konutlar üretmek olduğu ifade etti.

81 ilin 100 yıllık geleceğini ortaya koyan Türkiye Mekansal Strateji Planının tamamlandığını söyleyen Bakan Kurum bu planda yatırımların ve arazilerin doğru kullanımı, şehrin siluetinin korunması ve hayat kalitesinin artmasını sağlamak amacıyla yapıldığını ifade etti ve ekledi;

“Vatandaşımızın; akıllı uygulamaları, akıllı trafik ve ulaşım elamanlarını kullanarak şehrin her yerine 15 dakikada ulaşabilmesini sağlayacak yenilikçi bir stratejiyi de hayata geçiriyoruz. Hedefimiz; iklim değişikliği, enerji, su ve besin kıtlığı, artan nüfus, doğal afetler gibi risklerle en güçlü şekilde baş edebilecek kabiliyetlere sahip 81 şehir oluşturmak” şeklinde konuştu.

GENÇLER İÇİN ŞEHİRCİLİK MARATORUNU DÜZENLENECEK

Bakan kurum gelecekte dijital şehirlerin gençlerle birlikte inşa edileceğini söyleyerek bakanlık olarak on binlerce gencin katılacağı kodlama, fikir ve kentsel tasarlama yeteneklerini ortaya koyacakları ayrıca geleceğin şehrini dizayn edecekleri bir şehircilik maratonu düzenleneceğini söyledi. Bu maratonun Türkiye'de bir ilk olacağını da ekledi. Ayrıca bu maraton tam olarak üç gün sürecek. Bakan Kurum bu konu hakkında konuşmalarına şöyle devam etti;

"İstanbul’da yapacağımız şehircilik maratonunda gençlerimize, hayallerindeki şehirleri kurma imkanını sağlayacağız. Mart ayında gerçekleştireceğimiz bu maratonda dereceye giren gençlerimize ödüller vereceğiz. O projeleri hayata geçirmeleri adına destek sağlayacağız." dedi.