Bakanlık açıkladı! Depremden etkilenen 10 il için iki hafta daha eğitim öğretime ara verildi

Bakanlık açıkladı! Depremden etkilenen 10 il için iki hafta daha eğitim öğretime ara verildi

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası 10 il etkilenirken eğitim öğretime de ara verildi.

Bakanlık açıkladı! Depremden etkilenen 10 il için iki hafta daha eğitim öğretime ara verildi - Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası 10 il etkilenirken eğitim öğretime de ara verildi. İlk etapta 10 ilde eğitime 1 hafta ara verilirken sonra bugün gündeme düşen haberlere göre ise eğitim öğretime ara verilen sürenin 2 haftaya çıkarıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy toplantı yaparken "Cumhuriyet tarihinin en büyük depremiyle yüz yüzeyiz" dedi.

Bakan Özer depreme ilişkin, "Birlik beraberlik zamanı içerisinde koordineli bir şekilde tüm kaynaklarımızı efektif kullanarak inşallah bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Burada Sayın Bakanımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşları, 2. Ordu Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün birimleri, gayet eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde süreçleri takip ediyor. İnşallah süreçleri başarılı bir şekilde nihayetlendireceğiz." ifadelerine yer verirken eğitim öğretime de dört ilde iki hafta diğer altı il için ise bir hafta ara verildiği belirtildi.