Bakanlıktan fahiş fiyata otomobil satan bayilere ceza!

Bakanlıktan fahiş fiyata otomobil satan bayilere ceza!

Ticaret Bakanlığı, mevzuata aykırı faaliyetleri tespit edilmesi durumu nedeniyle Ankara, Bursa ve Adana’da bulunan bayiler işletmelere idari para cezası uyguladı. Bu durumda da Fahiş fiyatlarla Otomobil satan bayilere büyük ceza uygulanacağı bildirildi.

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işletmelere araç satın almak isteyen kişilerden liste fiyatlarının üzerinde ödeme talep eden bayilere büyük ceza uygulanacağı konusunda açıklama yapıldı. Otomotiv sektöründe yaşanan son dakika gelişmeler haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Fırsatçılık yapan bayilere 17,8 milyon ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, mevzuata aykırı faaliyetleri tespit edilmesi durumu nedeniyle Ankara, Bursa ve Adana’da bulunan bayiler işletmelere Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun kararı kapsamından dolayı bayilere üst sınır olan 4 milyon 458 bin 600’er TL olmak üzere toplam da 17 milyon 834 bin 400 TL idari para cezası uygulandığı konusunda açıklama yapıldı.

İdari para cezası alan bayilere ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edileceği ve işletmelerin bir yıl süreyle ikinci el taşıt ticareti yapmaktan men edildiği bilgisi verildi.

Bakanlıktan tarafından yapılan açıklamaya göre, işletmelerin piyasada yokluk durumu yaratmış olduğu ve tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetler göstermesi ve , Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da “stokçuluk” olarak kabul edilmesinden dolayı cezai işlem uygulandığı bilgisi yer alıyor.

Kanununa uymayan işletmelere cezai işlem uygulanacak

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işletmelere araç satın almak isteyen kişilerden liste fiyatlarının üzerinde ödeme talep eden bayilere büyük ceza uygulanacağı konusunda yapılan açıklama ise şu şekilde yer alıyor;

Ticaret Bakanlığı, ikinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 6 Mayıs 2023’te yapılan değişiklik ile birlikte ilk tescil motorlu kara taşıtı ticareti yapan otomobil yetkili bayilerinin taşıt satışından kaçınacak faaliyette bulunması taşıtın belirlenen fiyatının üstünde satmaya teşebbüs etmesi, müşteriyi aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlaması gibi tüketicinin ilk tescil motorlu kara taşıtına ulaşmasını zorlaştırıcı işlemler bulunması durumunda, bu işletmelerin ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgelerinin iptal edileceği yeni düzenleme yürürlüğe dahil edilmiştir.