Bakanlık'tan milyonlara müjde! KOSGEB destekli Sıfır faizle kredi fırsatı için tek yapmanız gereken bankayı aramak

Bakanlık'tan milyonlara müjde! KOSGEB destekli Sıfır faizle kredi fırsatı için tek yapmanız gereken bankayı aramak

KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı kapsamında deprem bölgesinde acil paraya ihtiyacı olan tüm vatandaşlar için önemli bir adım atılarak faizsiz kredi sağlanacağı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından duyuruldu.

Deprem bölgelerinde bulunan milyonlarca vatandaşa ayrım yapılmaksızın her biri için önemli bir nakdi imkan sağlandı. Bakanlık tarafından yapılan duyuru neticesinde deprem bölgeleri özelindeki tüm vatandaşlar için faizsiz kredi fırsatları açıklandı.

dilenmeyen-erkeklere-kiz-vermiyorlar2-702x336.jpg

Bakanlık'tan milyonlara müjde! KOSGEB destekli Sıfır faizle kredi fırsatı için tek yapmanız gereken bankayı aramak- 6 Şubat günü yaşanan deprem faciasının etkileri hala sürerken normalleşme süreci kapsamında depremzedelerin hayatlarını olağan kılmak amacı ile Bakanlık ve KOSGEB işbirliği içerisinde deprem bölgelerine ait 11 ilde depremzede işletmelerine 1.5 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi sağlanacağı duyuruldu.

Kalkınma ve tekrar olağan akışa dönerek üretim odaklı yaklaşım ile başlatılan uygulamada Bakan Varank önemli açıklamalarda bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sanayicilerle bir araya geldiği program sonrasında basın açıklaması yaparak, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı'nı devreye aldıklarını belirtti ve “İşletmenin büyüklüğüne ve oluşan hasara göre 1 buçuk milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği veriyoruz. Afet bölgesinde KOSGEB alacaklarının kısmen veya tamamen silinmesine yönelik gerekli adımları attık' ifadelerini kullandı.5fb67daaadcdeb151cdb6db5.webp

İLK 12 AY ÖDEMESİZ, SIFIR FAİZLİ

Bölgede ekonomik ve sosyal hayatın süratle normale dönmesi amacıyla başlatılan Acil Destek Kredisi’nden faydalanacak işletmeler ilk 12 ay geri ödeme yapmayacak. Ardından gelen 24 ayda ödemeler, 3’er aylık taksitler halinde gerçekleştirilecek. Program sıfır faizli olarak uygulanacak, faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak.

FAİZİ KOSGEB KARŞILAYACAK

Faizi KOSGEB'in üstleneceği belirtildi. KOSGEB, bu programdan 30 bin KOBİ’nin yararlanmasını ve 11 milyar liralık kredi hacmi oluşturmayı hedefliyor. Bu durumda işletmelerin kullanacağı faiz veya kar payı maliyeti 3 milyar liraya ulaşacak. Bu finansman maliyetinin tamamını KOSGEB karşılayacak.