Bakanlık'tan SON DAKİKA açıklaması: Ev sahibi kira fiyatını 3 Bin TL'den 5 Bin TL'ye çıkaramayacak!

Bakanlık'tan SON DAKİKA açıklaması: Ev sahibi kira fiyatını 3 Bin TL'den 5 Bin TL'ye çıkaramayacak!

Bakanlık'tan fahiş kira artışlarına yeni yaptırım kararı getirildi. Yüzde 25 maksimum kira artış kararı için süre uzatılma kararı alındı. Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşma için son karar verildi. İşte detaylar...

Türkiye'deki son yıllarda yaşanan enflasyon ve ekonomik kriz ortamında pandemi krizi ile de başlayan kira fiyatlarındaki fahiş artışların ardından hükümet kiracılar ile ev sahipleri arasında %25 zam kotası koymuştu.

638d79a35cf3b01f3c5f89a8.webp

Bakanlık'tan SON DAKİKA açıklaması: Ev sahibi kira fiyatını 3 Bin TL'den 5 Bin TL'ye çıkaramayacak! - Fahiş kira artışları için %25 zammın üerinde ev sahiplerinin kiracılara zam yapamaması kararının bu yıl Temmuz ayında sona gelineceği bbiliniyordu. Ancak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını duyurdu.

Yapılan duyuru da Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladıklarını söyleyen Bozdağ, ''Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde'' ifadelerini kullandı.

"HAPİS CEZASI GÜNDEMDE"

Kiralara belirlenen orandan daha fazla zam yapmak isteyen ev sahiplerine ilişkin yaptırımlar hakkında da konuşan Bozdağ, "Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Hapis cezası ya da adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranırlar." ifadelerini kullandı.Son Dakika: Kirada yüzde 25 artış sınırı süresi uzatılacak, fahiş kira artışlarına hapis cezası gündemde

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme 2022 Haziran ayında kabul edilmişti.

ERDOĞAN, "FIRSATÇILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Bir diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde büyükşehirlerdeki kira artışı konusundaki açıklaması akıllara geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vicdani, ahlaki, insani değil. Bu bir fırsatçılıktır. Bu fırsatçılığa da yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz. Büyükşehirlerde kira sorunlarını görüyoruz. Bu fırsatçılığa asla izin vermeyeceğiz. Seçimden sonra yasal zeminde adımlar atacağız. Seçimden sonra üzerine gideceğiz. Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu vicdani, ahlaki, insani değil. Bu bir fırsatçılıktır. Bu fırsatçılığa da yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz." demişti.