Baykar, depremzedeler için konut seferberliği başlattı! 1000 konut birden bağışladı!

Baykar, depremzedeler için konut seferberliği başlattı! 1000 konut birden bağışladı!

Türk sanayi sektörünün en güçlü isimlerinden olan Baykar Teknoloji, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından depremzedeler için harekete geçti. İşte Baykar’ın deprem yardımlarına dair detaylar…

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından binlerce can kaybı oraya çıkarken on binlerce belki de yüz binlerce depremzedenin de konaklama problemleri ile karşı karşıya kalmış oldukları öğrenildi. Çadır alanları ve konteynır kentler adına hızla harekete geçilirken bazı iş insanları ve diğer isimler de depremzedelerin bu soğuk hava şartlarında sokakta kalmamaları adına birtakım adımlar atmaya başladı.

Deprem bölgelerinde bulunan birçok vatandaş Türkiye’nin farklı noktalarında kendileri için hazırlanmış olan alanlara doğru yola çıkartılırken bölgelerde kalanların dondurucu soğuklardan korunabilmesi, bundan sonraki yerleşim alanlarının hazırlanabilmesi adına çeşitli projeler oluşturulmaya başlandı. Bu noktada çağrıda bulunan isimlerden birisi de Baykar Teknoloji’nin lideri Selçuk Bayraktar oldu. Bayraktar, Kahramanmaraş’tan yayınladığı bir video ile kamuoyuna seslendi.

1000 KONUT BAĞIŞLADILAR!

baykar-depremzedeler-icin-konut-seferberligi-baslatti-1000-konut-birden-bagisladi-2.jpg

Deprem felaketinin ardından depremin merkez üssü Kahramanmaraş iline giden ve oradan bir video yayınlayan Selçuk Bayraktar, felaketin yaralarını sarabilmek adına harekete geçtiklerini belirtti. Bu soğuk havalarda depremzedelerin dışarda kalmamaları ve onlar için yaşam alanlarının oluşturulabilmesi amacı ile çalışmalara başladıklarını belirten Bayraktar, “Baykar Konteynır Kent’i inşallah harekete geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Barınma ihtiyacı olan 2 bin depremzede için hemen harekete geçtiklerini ve AFAD ile koordineli olarak ihtiyaçları karşılayacaklarını belirten Bayraktar, açıklamasına şu ifadeler ile devam etti: “Bunun yanı sıra mağdur kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarını kalıcı olarak çözme kavuşturabilmek amacı ile Baykar olarak 1.000 konut bağışlıyoruz. Ben inanıyorum ki milletimiz de vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına ellerinden ne geliyor ise yapacaklardır.

1 MİLYAR TL’Yİ AŞTI!

Baykar Teknoloji’nin sosyal medya hesabı aracılığı ile de bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Depremzede kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarının kalıcı olarak çözüme kavuşturulması amacı ile AFAD ile koordineli olarak 1.000 konut bağışladık ve konut seferberliğini başlattık. Toplam yardım miktarımızım 1 milyar 855 milyon TL’ye ulaştı.”