Bayram İkramiyelerinin 3 Bin TL'ye Yükseltilmesine İlişkin Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Bayram İkramiyelerinin 3 Bin TL'ye Yükseltilmesine İlişkin Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Emeklilerin heyecanla beklediği haber geldi! Bayram ikramiyeleri Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla 3 bin TL'ye yükseltildi. Detaylar haberimizde...

Yıllardır emeklilerin en önemli taleplerinden biri olan bayram ikramiyelerinin artırılması talebi nihayet karşılık buldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla birlikte emeklilerin bayram ikramiyeleri 3 bin TL'ye yükseltildi. Bu müjdeli haber, milyonlarca emekliyi sevince boğdu.

8'inci Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmiş ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanunla birlikte, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere 1'er bin TL olmak üzere toplamda 2 bin TL ikramiye verilmekteydi. Yapılan düzenlemeyle birlikte bu tutar 3 bin TL'ye yükseltilmiş oldu.

Emeklilerden Memnuniyet:

Emekliler, uzun süredir ikramiyelerinin artırılmasını bekliyordu ama enflasyon karşısında bugünün 3 bin TL'si herhangi bir derde deva olmuyor. Emekliler, bu artışın hayat kırıklığı olduğunu, ikramiyenin en az 15 bin TL olması gerektiğini belirtiyor.