Bayram ikramiyesinde gençler için sürpriz karar! Hükümet “fon” için harekete geçti!

Bayram ikramiyesinde gençler için sürpriz karar! Hükümet “fon” için harekete geçti!

Emeklilere yönelik bayram ikramiyesinin 1100 TL’den 2000 TL’ye artırılmasından sonra yeni bir karar için harekete geçildiği iddia ediliyor.

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerden önce hükümet ardı ardına açıkladığı kararlarla emeklileri sevince boğdu. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla en düşük emekli maaşı 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltildi ve hemen ardından emekli bayram ikramiyeleri 1.100 TL’den 2.000 TL’ye çıkarıldı. Emekliler bayram ikramiyelerine kavuşmak için gün sayarken yeni bir sürpriz hamle daha geldi.

Seçimler yaklaşırken ortaya atılan bir iddia, gençlerde büyük bir heyecan yarattı. İddialara göre, ilgili kurumlara Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatla 3 ayrı uygulama için harekete geçildi. Bu uygulamalar arasında vatandaşlık fonu, aile hesabı oluşturulması ve gençlere bayram ikramiyesi verilmesi gibi kararlar yer alıyor.

SEÇİMDEN ÖNCE HÜKÜMET KANADINDAN PEŞ PEŞE MÜJDE!

bayram-ikramiyesinde-gencler-icin-surpriz-karar-hukumet-fon-icin-harekete-gecti.jpg

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimler için AK Parti’de hazırlıklar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilliği için listeleri titizlikle hazırlarken, yeni bir uygulamanın da hazırlığına başladıkları yönünde iddialar ortaya atıldı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “sürpriz” kararlara imza atacaklarını duyurmuş ve özellikle milletvekili aday listelerinde sürpriz isimlerin yer alacağını belirtmişti. Erdoğan’ın sürprizi yalnızca aday listelerinde olmayacak!

VATANDAŞLIK FONU İLE DOĞAN HER ÇOCUK İÇİN HER AY ÖDEME YAPILACAK!

Genel seçimlere son sürat hazırlanan hükümet kanadının yeni bir uygulama için harekete geçtiği iddia edildi. İddialara göre vatandaşlık fonu kurulacak ve aileye katılan her çocuk için devlet bu fona 100 ila 200 TL arasında ödeme yapacak. 18 yaşını geçen bütün vatandaşlar, kendisi için biriken parayı hesabından çekebilecek.

Bunun yanı sıra “aile hesabı” uygulamasının da hayata geçmesi bekleniyor. Bu uygulamada, yeni evlenen çiftler için uygun faizli olarak 250 bin TL değerinde kredi kullandırılacak. Kredilerin 3 yıl geri ödemesiz olması bekleniyor. Öte yandan her sene gençler için “bayram harçlığı” verileceği ve tutarın 1000 TL olacağı iddia ediliyor