Belediyelerden para, gıda veya eğitim yardımı hala alınabiliyor!

Belediyelerden para, gıda veya eğitim yardımı hala alınabiliyor!

Türkiye’nin dört bir yanında belediyelere yardım başvuruları devam ediyor. Peki, belediyeden para, gıda, eğitim, kıyafet yardımı nasıl alınır? İşte cevabı…

Kamu kurum ve kuruluşlarının fırsat eşitliğini yaratabilmek adına vatandaşlara yaptığı yardımlara denilen sosyal destek ödemeleri kapsamında en bilinen kurum Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olsa da bu kurum tek değil. Aynı zamanda Türkiye’de kamu iştiraki olan pek çok vakıf da sosyal destekte bulunabiliyor. Sosyal destekte bulunabilen bir diğer kamu kurumları ise, belediyeler oluyor.

Yerel yönetimler kanununda yapılan son değişikle birlikte, belediyelerin verdiği yardımlara belirli sınırlamalar getirilmiş olsa da pek çok yardım türü hala belediyelerden tarafından sağlanabiliyor. Gıda, eğitim ve kıyafet gibi ayni yardımları gerçekleştirebilen belediyeler, aynı zamanda nakdi yani para yardımını da belirli şart ve koşullarda gerçekleştirebiliyor. Peki belediyelerden para, gıda, eğitim, kıyafet yardımı nasıl alınır? İşte detaylar…

BAŞVURU İÇİN BELEDİYELERDEN BİLGİ ALMAK GEREKİYOR

belediyelerden-para-gida-veya-egitim-yardimi-hala-alinabiliyor.png

Belediyelerin sağladığı yardımlar, belediyenin bulunduğu bölgenin maddi durumu ve nüfus dağılımına göre değişiyor. Örneğin İstanbul’da Bağcılar Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi’nin sağladığı nakdi ve ayni yardımlar aynı kalemleri içermeyebiliyor. Bu nedenle belediyelere başvuru yapmadan önce belediyelerin internet siteleri ya da bünyelerinde faaliyet veren sosyal yardım birimlerinden bilgi almak gerekiyor. Başvuruları yıl boyunca devam eden belediyelere her an başvuru yapmak mümkünken; yardım türüne göre belirlenmiş olan şartları da sağlamak gerekiyor. Bu şartları öğrenmek için de belediyeden bilgi almak mümkünken; bir onay sürecinden geçileceğini de unutmamak gerekiyor.

PEK ÇOK BELEDİYE E-DEVLET’TEN BAŞVURU KABUL EDİYOR

Kamu kurumlarının entegrelerinin devam ettiği e-Devlet Kapısı kapsamında pek çok belediye hizmet vermeye başlamış bulunuyor. Sadece vergi ödemelerine ilişkin değil, aynı zamanda sosyal destek ödemelerine ilişkin başvuruları alabilmek adına da bu hizmetleri sürdüren belediyelerin adını e-Devlet içerisine yazarak, hizmete ulaşmak mümkün oluyor. Aynı zamanda belediyelerin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’nın ‘İçişleri Sosyal Yardım Talebine Bulunma ve Talebi Sorgulama’ hizmeti aracılığıyla da belediyelerin sağladığı yardımlara başvurmak mümkün oluyor. Bakanlık, ilgili belediyeye yönlendirmeyi sağlıyor.