Benzin ve motorine 7 TL zam: Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere akaryakıta zam yapıldı

Benzin ve motorine 7 TL zam: Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere akaryakıta zam yapıldı

Petrol fiyatları yükselmeye devam ederken ABD Dolar kuru 24 TL oldu. Bu iki yükseliş faktörü akaryakıt fiyatlarına yansıtılmaya başlandı. Benzin ve motorine 7 TL zam yapılacağına dair son dakika açıklama geldi.

OPEC+'ın üretim kesintisi duyurusunun neden olduğu petroldeki ilk fiyat artışı ile birlikte döviz kurlarındaki ani sıçrama, akaryakıt fiyatlarına dev zam olarak geri döndü. Benzin ve motorine 7 TL zam geleceği açıklamaları yapılırken bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 2.70 lira, motorine 1,37 TL zam yapıldı. Peki, motorine ve benzine ne zaman 7 TL zam gelecek? Şu anda güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Geçtiğimiz Pazartesi gününde başlayan petrol fiyatlarındaki yükselişler bugün hızlandı. Petrol fiyatlarının artması ile birlikte bugün dolar kurunda çok büyük bir sıçrama oldu. An itibari ile Brend petrol fiyatları 76,96 Dolar olurken, ABD dolar kuru bankalarda 24,3532 TL’den, Euro ise 26,2485 TL’den işlem görüyor.

Petrol ve döviz kurlarındaki bu denli yükselişlerle beraber akaryakıta dev bir zam geleceği açıklandı. Benzin ve motorine 7 TL’nin üzerinde bir zam yapılacağı açıklamaları yapılırken bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 2.70 lira, motorinin litre fiyatına ise 1.37 lira zam geldiği belirtildi.

Uzmanlara göre dolar kurundaki baskılar kaldırıldı ve 28-30 TL’ye kadar çıkacak. 30 TL seviyesini aşmamak için ise Mehmet Şimşek’in faiz artırımına gideceği belirtiliyor. Tüm bu senaryolar içerisinde benzin ve motorine bugünkü zam hariç 7 TL ve üzerinde bir zam gelmesi bekleniyor. Dolar kurunun bu Temmuz ayı başlarına kadar devam edeceği belirtiliyor.

Peki, güncel akaryakıt fiyatları şu anda ne kadar? İşte detaylar..

9 Haziran 2023 tarihi itibari ile şu anda İstanbul’da motorinin litresi 22.16 TL, benzin 23.97 TL, LPG ise 11.02 TL/LT’den satılıyor.

9-haziran-2023-guncel-akaryakit-fiyatlari.jpg