Binalar için hasar tespit çalışmaları başladı! Vatandaşlar hasar tespit başvurusu yapabilecek!

Binalar için hasar tespit çalışmaları başladı! Vatandaşlar hasar tespit başvurusu yapabilecek!

Kahramanmaraş depremi nedeni ile on ilimizde binlerce bina hasar görürken, binlerce binada yıkıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlarımız için arama kurtarma faaliyetleri hala devam ediyor.

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem tüm ülkeyi derinden etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremler, sadece ülkemizi değil tüm dünyayı derinden sarstı. Yüzyılın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş depremi aynı zamanda, dünyada meydana gelen en büyük kara depremleri arasında da yer aldı.

Binlerce bina meydana gelen depremler nedeni ile büyük hasarlar aldı. Bölgede yer alan binalar için ekipler, hasar tespit çalışmaları yapmaya başladı. Vatandaşlar ise, evlerinin hasarının tespit edilmesini sokaklarda yaşayarak bekliyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Depremler nedeni ile birçok bina yıkılırken birçok bina da hasar aldı. Vatandaşlar, hasar tespit çalışmaları yapılmadan evlerine giremiyor. Binlerce vatandaşımız, dondurucu soğukta dışarıda kalmak zorunda kalıyor. Deprem nedeni ile binası hasar alan vatandaşlarımız, e-devlet uygulaması üzerinden evlerinin hasar durumunu öğrenebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuya dair şu açıklamalarda bulundu; ‘’Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye genelinde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. E-devlet ve ‘’ adresleri üzerinden depremden etkilenen evlerin hasar durumu öğrenilebilir.’’

HASAR TESPİT SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLEBİLİR

126744028-1676200250.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere de yer verildi; ‘’Vatandaşlarımız ‘hasartespit.csb.gov.tradresi’ üzerinden adres bilgileri ile sorgulama yaparak hasar durumlarını öğrenebilirler. Hasar durumu, adres bilgisi, malik bilgisi ile ilgili itiraz etmek isteyen vatandaşlarımız, e-devlet üzerinden ‘Hasar Tespit Sorgulama’ ve ‘İtiraz İşlemleri’ kısmından ya da kaymakamlıklara bizzat verecekleri dilekçelerde bina kodu ile birlikte başvuruda bulunabilirler. Sonuçlar 30 gün boyunca belirtilen internet adresleri ve mahalle muhtarlıklarında ilan edilmeye devam edecektir. Vatandaşlarımız sonuçlar ilan edildiği tarihten itibaren 30 günlük süre içerisinde itiraz talepleri için başvuruda bulunabilirler.’’