Binalarda deprem testi belediye başvuruları nereden yapılır?

Binalarda deprem testi belediye başvuruları nereden yapılır?

Türkiye'yi etkisi altına alan deprem sonrası vatandaşlar binalarında deprem testi araştırmalara yapmaya başladı.

Binalarda deprem testi belediye başvuruları nereden yapılır? Türkiye'yi etkisi altına alan deprem sonrası vatandaşlar binalarında deprem testi araştırmalara yapmaya başladı. Vatandaşların oturmuş oldukları binaların depreme dayanıklı olup olmadığı sorgulanırken binalarda da deprem kurallarına uygun şekilde yapılıp yapılmadığı araştırılıyor. Bu süreçte deprem yönetmeliğine uygun binaların olup olmadığını sorgulamak için vatandaşlar ekranı araştırıyor.

Ülke genelinde deprem sonrasında bölgelere çok sayıda ekiplerin sevk edildiği bildirilirken yurt dışından da sevk edilen destek ekiplerinin 10 ilde ki çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüğü ifade edildi. Vatandaşların bugün bölgelerine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da deprem olan illerde de hane başına 10 bin liralık destek ödemelerinin gerçekleşeceği açıklanırken Erdoğan'ın da 1 yıl içerisinde bölgelere toplu konut yapılacağını ifade etti.

Türkiye'de yaralarını sarmaya devam ederken bu süreçte de vatandaşlar, oturmuş oldukları binalarında depreme dayanıklı olup olmadıklarını nasıl öğreneceğini araştırıyor.

Vatandaşların deprem sonrasında aşağıda ki aşamaları takip ederek evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenebileceği ve başvurularını da gerçekleştirebileceği ifade edildi.

Binaların depreme dayanıklı olup olmadığına dair aşamalar aşağıdan takip edilerek gerçekleştirilebilecek:

ALO 181 (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) üzerinden başvuru yapılabilir.

Doğal afetin meydana geldiği ilin belediye telefonu üzerinden başvuru yapılabilir.

Doğal afetin meydana geldiği ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü telefonu üzerinden başvuru yapılabilir.

İlçe kaymakamlıkları üzerinden başvuru yapılabilir.

Deprem durumunda DASK'ın ALO 125 telefon numarası üzerinden başvuru yapılabilir.

Avazturk.com