Birleşik Krallık’ta ‘3 Nisan Müslüman Cezalandırma Günü’ denetim altında!

Birleşik Krallık’ta ‘3 Nisan Müslüman Cezalandırma Günü’ denetim altında!

Birleşik Krallık'ta 3 Nisan 2018 tarihini ‘Müslüman Cezalandırma Günü’ olarak ilan eden nefret kampanyası, polis tarafindan kontrol altında tutulmasına rağmen; ülkedeki tesettürlü bayanların, hicaplarını gizlemeye teşvik edildiği dikkat çekti.

Birleşik Krallık genelinde Mart ayının ilk haftalarından itibaren başatılmış olan ve Müslüman azınlığı hedefleyen nefret yüklü mektuplar ile sosyal medya mesajlari, halen, İngiliz terörle mücadele polisi tarafından takip altında bulunduruluyor.

Sözkonusu nefret kampanyası dahilinde yaygınlaştırılmış, Müslüman karşıtı tüm kişi ve oluşumları, 3 Nisan 2018’de hareketlenmeye çağıran duyuruyla ‘Müslümanlara yönelik bir dizi nefret suçu işlenilmesine ve zarar verici uygulamalarla gerçekleştirilecek eylemlerde, katılımcılarına yönelik yüksek puanlar verileceğine’ işaret ediliyor. Puanlamada örneğin, Müslüman bir bayanın başörtüsünü çekip açacaklara 25 puan verilirken; Müslüman'ı dövmeye 100 puan; cami kundaklayıp-bombalamaya ise 1000 puan mükafat öneriliyor.

İşte sözkonusu duyuru:

a24e9ed4-9cfa-4344-aae1-b4f14f7ff349.jpg

Mektupların kaynağını araştırmaya devam eden Birleşik Krallık güvenlik yetkilileri, ülkedeki müslümanları herşeye rağmen, dikkatli bulunmaya davet etti.

Öte yandan, İngiltere'de İslam camiası arasında yoğunlaştırılmış sosyal medya mesajları ise, gün içerisinde, müslamanların ihtiyatli davranmasını ve durumu çocuklarına sakin bir şekilde açıklamasını tavsiye ediyor.

Londra'daki Sudi Arabistan Büyükelçiliği, kışkırtıcı mesajların içeriğine dair, İngiliz makamlarıyla iletişim kurduğunu ve İngiltere'deki vatandaşlarına, meseleye dair ihtiyat uygulamalarını tavsiye ettiğini’ açıkladı.

İlgili Haberler