Bitcoin'de ani toparlanma! 1 haftalık kayıp sıfırlandı!

Bitcoin'de ani toparlanma! 1 haftalık kayıp sıfırlandı!

FED Başkanı Jerome Powell’ın şahin tonlu açıklamalarının ardından sert gerileyen Bitcoin ve diğer kripto paralar, yeni haftaya yukarı yönlü hareketler ile başladı. İşte ayrıntılar…

Ayın 20’sinden sonra düzenlenecek olan toplantılardan önce senatoda konuşma yapan FED Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz hafta tüm piyasaların tepetaklak olmasına neden olmuştu. Şahin tonlu açıklamalarına devam eden Powell’ın faiz artırımına işaret etmesi sonrasında dolar endeksi güçlenirken kripto paralarda ani bir gerileme kayda geçmişti. Başta lider coin Bitcoin olmak üzere birçok kripto para, yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Bir süredir Amerika’nın ve Avrupa Birliği’nin düzenleyici baskıcı politikalarına maruz kalan ve bu sebep ile de dalgalı grafikler çizen kripto paralar, geçtiğimiz hafta Powell’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından oldukça büyük oranda değerler kaybetti. Özellikle Bitcoin’de yaşanan yüksek kayıplar, kripto para yatırımcılarını bir hayli tedirgin etti. Haftalar sonra ilk kez 20 bin doların altına meyleden Bitcoin’e karşı tepki alımları ortaya çıkarken yeni haftada ibreler tam tersine dönerek yüzleri güldürdü.

SON GELİŞMELER İLE TOPARLANMAYA BAŞLADI!

bitcoinde-ani-toparlanma-1-haftalik-kayip-sifirlandi-2.jpg

Geçtiğimiz hafta iflasını duyuran Silicon Valley Bank, kripto para yatırımcılarını da harekete geçirmiş ve piyasanın bu iflastan nasıl etkileneceği merak konusu olmuştu. Herkes olumsuz gelişmelerin yaşanmasını beklerken bugün umutlandıran bir gelişme kayda geçti. Silicon Valley Bank’in mevduat sahiplerini koruyacağını açıklamasının üzerine başta Bitcoin olmak üzere kripto paralarda yukarı yönlü hareketler gözlenmeye başlandı.

Silicon Valley Bank’de yaşananlar Bitcoin’i olumlu etkilerken bir taraftan da FED’in 22 Mart tarihinde açıklayacak olduğu faiz artırımı kararı takip edilmeye başlandı. Powell’ın şahin tonlu açıklamalarına rağmen FED’in bu ay 50 baz puan yerine 25 baz puanlık faiz artırımına gideceğine yönelik tahminler güçlenmeye başladı. Bu durum da Bitcoin’in yükseliş hızını artıran gelişmeler arasında yerini aldı.

KAYIPLAR SIFIRLANDI!

Geçtiğimiz hafta yaşanan olumsuz gelişmelerin neticesinde 20 bin dolarlık kritik eşiğin altına kadar gerileyen Bitcoin, Silicon Valley Bank’de ve FED faiz artırımı beklentisinde yaşanan gelişmelerin ardından toparlanmaya başladı. Son verilere göre Bitcoin’de günlük yüzde 8,7 oranında bir artış saptandı ve bu artış ile birlikte bir haftalık kaybın sıfırlanmış olduğu gözler önüne serildi.