Borç yapılandırma yarın mecliste! Yeni madde düzenlemeye dahil edildi!

Borç yapılandırma yarın mecliste! Yeni madde düzenlemeye dahil edildi!

Meclissin yarın açılması ile yarım kalan düzenlemeler teker teker gündeme alınacak. Meclis gündeminde yer alan konular arasında borç yapılandırma paketi de bulunuyor.

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından meclis çalışmalarına ara vermişti. Geçtiğimiz hafta çalışmalarına devam etmesi beklenen meclisin açılış tarihi tekrar ertelenmişti. Son alınan karara göre, meclis çalışmalarının 28 Şubat Salı günü başlayacağı duyurulmuştu.

Uzun bir aranın ardından meclis gündeminin oldukça yoğun olması bekleniyor. Meclis gündeminde yer alacak konular arasında EYT düzenlemesi olduğu gibi borç yapılandırma paketi de yer alıyor. Borç yapılandırma paketine eklenen bir madde ise, dikkatleri çekti. Daha önce hiçbir düzenlemede yer almayan o madde ile borç yapılandırma düzenlemesi gündeme gelecek.

DEPREMZEDELERE ÖZEL DÜZENLEMELER OLACAK

28 Şubat günü mesaiye başlayacak olan mecliste, borç yapılandırma paketi de gündeme gelecek. Yaşanan depremler nedeni ile ara verilen mecliste, borç yapılandırma paketine dair depremzedelere özel düzenlemeler de yapılacak. Kanal D’nin haberine göre; deprem bölgesindeki vatandaşlar veraset ve intikal vergisinden muaf tutulacak. Bölgedeki işverenlerin çalışanlarına yapacağı en fazla 50 bin TL tutarındaki nakdi yardımlar vergi ve sigorta priminden istisna tutulacak. Aynı zamanda, depremzedelere araç muayenelerini yaptırmaları için 8 Mayıs’a kadar süre tanınacak ve Ulaştırma Bakanlığına da bu süreyi uzatma yetkisi verilecek.

ADLİ VE İDARİ PARA CEZALARI DAHİL EDİLDİ

16649581-728xauto.webp

Borç yapılandırma kapsamında hangi borçların yer alacağı da merak edilen konular arasında bulunuyor. Bu kapsamda; trafik, askerlik, nüfus, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları yer alacak. aynı zamanda, daha önce hiçbir borç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli ve idari para cezaları ile öğrenim kredisi borçları ile destekleme prim borçlarının da yeni düzenlemeye dahil edilmesi bekleniyor.