Bu plakalı araç sahipleri dikkat: Duyuru yapıldı, bu ücreti ödemeyeceksiniz!

Bu plakalı araç sahipleri dikkat: Duyuru yapıldı, bu ücreti ödemeyeceksiniz!

Araç sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir duyuru yapıldı. Yazılı açıklama ile yapılan duyuruya göre bu ücreti ödemeyeceksiniz.

TÜVTÜRK araç sahiplerine araç muayene gecikme bedeli ile ilgili çok önemli bir duyuruda bulundu. İnternet sitesi üzerinden açıklama yapan TÜVTÜRK afet bölgesinde yer alan il plaka koduna sahip veya tescil belgesi adres bölümünde afet bölgesindeki illerden biri yazan araç sahiplerinden araç muayene gecikme bedeli alınmayacağını bildirdi.

Konu ile ilgili açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Değerli vatandaşlarımız,

Deprem bölgesinde hizmet veren ve açık olan istasyonlarda geçerli olmak üzere, afet bölgesinde yer alan il plaka koduna sahip veya tescil belgesi adres bölümünde afet bölgesindeki illerden biri yazan araç sahiplerinden 6 Şubat 2023 ve sonrası için araç muayene gecikme bedeli alınmayacaktır.

Örnek:

21 plakalı bir aracın, Diyarbakır Merkez İstasyonu’na müracaat etmesi halinde gecikme bedeli için 1 aylık eksik tahsilat yapılır.

21 plakalı bir aracın, Afyon Merkez İstasyonu’na müracaat etmesi halinde gecikme bedeli için 1 aylık eksik tahsilat yapılmaz. Gecikme bedeli tam alınır.

34 plakalı ancak ruhsatındaki adresi afet bölgesi illerden biri olan aracın Diyarbakır Merkez İstasyonu’na müracaat etmesi halinde, 1 aylık eksik gecikme bedeli tahsilatı yapılır.

Bu kapsama giren il ve istasyon listesi aşağıda belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.