Bu yöntemle faturalar artık yüksek gelmeyecek! Oh be dedirten yöntemler

Bu yöntemle faturalar artık yüksek gelmeyecek! Oh be dedirten yöntemler

Kış kendini göstermeye başlamışken doğalgaz kullanan vatandaşlar faturalardan nasıl tasarruf edeceklerini araştırıyorlar. Peki hangi yöntemler faturalardan tasarruf sağlamayı sağlar. İşte o yöntemler..

Bu yöntemle faturalar artık yüksek gelmeyecek! Oh be dedirten yöntemler: Kış mevsiminin kendini göstermeye başladı bu günlerde faturalar normalden çok daha yüklü gelebilir. Evde üşümemek için ve tabi ki hastalanmamak için doğalgazı sonuna kadar açan vatandaşlar bir yandan da faturaları düşünmekte. İşte bu püf noktaları ile faturaları düşünme derdine son verin. Uzmanlar tarafından önerilen bu yöntemler doğalgaz faturalarınız oldukça düşürecek ve size derin bir nefes aldıracak.

EVİ SICAK TUTMANIN YOLLARI

Bu yöntemlerle evinizi sıcacık kalacak ve çok çabuk ısınacak. Hem faturadan tasarruf edip hem de sıcacık eviniz olacak. İlk olarak evinizin tüm odalarını düzenli olarak havalandırın. Sıcaklığın içerde kalması için tüm evin içerisine temiz hava dolmalı. Daha sonra ise pencerelerin sıkı sıkı kapanması gerekmektedir.

Hatta pencerenin hava alan yerlerini mutlaka süngerle kapatın ve soğuk havanın içeriye girmesini engelleyin. Oda kapıları sürekli kapalı tutun. Hatta odalar arasındaki kapalı kapıların altına kalın süngerler veya battaniyeler ile kapalı tutun. Sıcacık bir duş alarak sıkı giyinin. Bulunduğunuz ortamda yanı başınızda bir battaniye ve sıcak su torbası bulundurun.

Odanın çabucak ısınması için kışları oturduğunuz ve en çok vakit geçirdiğiniz odanın ufak olmasına dikkat edin. Kapıların sürekli açılıp kapanmasını azaltın. Pencerelerden gelen soğuk havanın engellenmesi için perdelerinizi kalın tercih edin. Kaloriferin arka kısmına ısıyı yansıtacak levhalar koyun. Hatta boru kısımlarını folyo ile kaplayın. Tüm bu yöntemler ısının odada kalmasını sağlayacak ve sıcacık bir ortam sağlayacak. Doğalgaz faturalarınızda yüksek gelmeyecek.