Bunu ilk kez göreceksiniz! Güneş Enerjisi ile çalışan araba

Bunu ilk kez göreceksiniz! Güneş Enerjisi ile çalışan araba

Dünyada Avrupa tarafından benzin, lpg ve motorin ile araba üretiminin durdurulması kararının ardından trend haline gelen elektrikli otomobil üretimi ve satışları revaçta iken Güneş Enerjisi ile çalışan araba ise merak uyandırdı.

Elektrikli araç üretimi ve satışı dünyanın bir çok ülkesinde trend halini almışken Sono Motors adlı bir otomobil firması güneş enerjisi ile çalışan araç üretimi gerçekleştirdi.

Bunu ilk kez göreceksiniz! Güneş Enerjisi ile çalışan araba- Sono Motors'un ürettiği güneş enerjili aracın üretimi ise durdurulma kararı aldı. Uzun zamandır Avrupa'da güneş enerjili araçlarınn üretimine durdurma kararı çıkarıldığı biliniyordu. Şirket, güneş panellerinden güç alarak hareket edebilen otomobil projesi Sion'u iptal etme kararı aldı.gunes-enerjisiyle-calisan-otomobil-sionun-uretimi-iptal-edildi-c46b9509.jpg

Şirketin üretim durdurma sebeplerinin başında ekonomik sıkıntılar olduğu vurgulanarak otomobil üretmekten vazgeçen şirketin, güneş enerjisi teknolojisini diğer markalara satmaya devam edeceği duyuruldu.

Sono Motors’un Volkswagen, MAN ve Scania dahil olmak üzere güneş enerjisi sağlayan panellerini kullanmak isteyen en az 23 müşterisi bulunuyor.