Cazibe Merkezleri Programı'nın kapsamına deprem bölgeleri de dahil edildi!

Cazibe Merkezleri Programı'nın kapsamına deprem bölgeleri de dahil edildi!

Bir süredir yürütülen Cazibe Merkezleri Programı’nın kapsamında değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile yapılacak olan düzenlemenin detayları açıklandı.

6 Mart tarihinde düzenlenmiş olan kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek toplantı kararları ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedeler ve deprem bölgeleri için yeni kararların alınmış olduğunu belirtmişti. Bu kapsamda nakdi desteklerin yanı sıra deprem bölgeleri için farklı projelerin de yürütüleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cazibe Merkezleri Programı’na işaret etmişti.

Geçtiğimiz dönemlerde yürürlüğe giren ve bölgelerarası farklılıkların ortadan kaldırılmasını amaçlayan Cazibe Merkezler Programı’nın kapsamının genişletileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, detayları paylaştı.

O İLLER DE KAPSAMA DAHİL EDİLECEK!

Bir süre önce uygulanmaya başlayan ve bölgelerarası farklılıkların giderilmesini amaçlayan Cazibe Merkezler Programı, hali hazırda 24 ilde uygulanmaya devam ediliyor. Hafta başında düzenlenen kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek toplantıda görüşülen konu başlıklarına ilişkin kamuoyunu bilgilendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgelerinin de Cazibe Merkezleri Programı’na dahil edilmesi için bir düzenlemenin yapılacağını ifade etti.

Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya illerinde yapılan yatırımların Cazibe Merkezleri Programı kapsamında desteklendiği belirtilirken yapılacak olan yeni düzenlemenin hayata geçmesi ile birlikte Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Elazığ, Osmaniye ve Kilis illeri de program kapsamında değerlendirilecekleri ifade edildi.

CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMLARI HANGİ YATIRIMLARA DESTEK VERİYOR?

cazibe-merkezleri-programinin-kapsamina-deprem-bolgeleri-de-dahil-edild.jpg

Deprem bölgelerinin tamamının Cazibe Merkezleri Programı kapsamına dahil edilmesi için düzenlemenin hayata geçirilmesi beklenirken söz konusu programın hangi yatırımlara destek verdiği de merak konusu oldu. Program kapsamında belirlenmiş olan destek unsurları, şu şekilde sıralandı:

  • İşletmenin enerji giderlerinin 10 milyon TL’yi geçmeyecek şekilde yüzde 30’u, 3 sene boyunca destekleniyor.
  • İthal makineler için gümrük vergisi muafiyet, makine alımlarında ise KDV istisnası sağlanıyor.
  • Yatırım yerinin tahsisi sağlanıyor.
  • Sigorta primi işveren hissesi ve işçi hissesi için 10 yıl boyunca destek veriliyor.
  • Üst limiti 1,8 milyon TL olmak üzere döviz kredilerinde 2, TL kredilerinde 7 puanlık indirim yapılıyor.