CHP’de anayasa değişikliğine gidiyor! 6 Ok tartışması

CHP’de anayasa değişikliğine gidiyor! 6 Ok tartışması

Referandum sonuçları CHP'de ertelenen kavgayı yeniden başlattı. Olağanüstü kurultay çağrılarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu duymazdan gelirken, partinin anayasası olan programdaki 6 ok da tartışmaya açıldı. Kürt ve sol sosyalist kökenli isimler '

Referandum sonuçları CHP'de ertelenen kavgayı yeniden başlattı. Olağanüstü kurultay çağrılarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu duymazdan gelirken, partinin anayasası olan programdaki 6 ok da tartışmaya açıldı. Kürt ve sol sosyalist kökenli isimler "yeni söylem" değişikliği adı altında 6 ok'ta revizyon istedi.

PROGRAM GÜNCELLEMESİ

Referandumdan çıkan sonuç da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun koltuğunun tartışmaya açılmasını engelleyemedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin Sine-i  Millet çıkışının arkasından da olağanüstü kurultay istekleri çıktı. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın sert açıklamaları ile gerilim tırmanırken, PM'de söz alan bazı isimler hem Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu hem de programda yer alan 6 Ok'u eleştirdi. Tartışmalar sürerken Kılıçdaroğlu'nun da bazı akademisyenlere konu ile ilgili çalışma yaptırdığı bilgisi de  kulislerde konuşulmaya başlandı.

İNCE'DEN İNCE HESAP

Öte yandan Yalova Milletvekili Muharrem İnce cephesinde de hareketlilik başladı. Kendisine yakın isimlerle zaman zaman bir araya gelen İnce'nin olağanüstü kurultay olasılığını değerlendirmeye aldığı öğrenildi. Ancak, olağanüstü kurultay için imza toplanması girişimi gerçekçi bulunmadı. bir önceki girişimde yeterli sayıyı bulamadıklarını değerlendiren İnce ve kurmayları da olağan kurultayın 7 ay sonra yapılacağını dikkate alarak, çalışmalarını buna göre yürütme kararı aldı.

AVAZTURK/Ali Çavuş