CHP'li Erkek: Beştepe Külliyesi'ni de ODTÜ'ye veririz

CHP'li Erkek: Beştepe Külliyesi'ni de ODTÜ'ye veririz

Altılı masanın iktidara gelmesi halinde sandıktan seçilecek cumhurbaşkanının Çankaya'da görev yapacağını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Beştepe Külliyesi'nin ODTÜ'ye verileceğini söyledi.

CHP'li Erkek: Beştepe Külliyesi'ni de ODTÜ'ye veririz - 2023 seçimlerine sayılı gün kala siyasi gündemde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Muhalefet partilerinin bir araya geldiği altılı masa liderleri dün Ortak Politikalar Metni'ni açıkladı.

13 Şubat'ta 12'nci toplantısı için bir araya gelecek altılı masanın gündeminde cumhurbaşkanı adayı olacak. Aday belirleme sürecine giriş yaptıklarını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası adayın açıklayacağını söyledi.

Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanırken, Millet İttifakı'nda halen aday belirsiziliği sürüyor. 9 ana, 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 500'e yakın madde ve vaatlerin sıralandığı metinde dikkat çeken detaylar var. Eğitim sisteminde 1+5+4+3 uygulaması kafa karışıklığına neden oldu. Temel eğitimin baz alınacağı öğrenildi.

Ortak Politikalar Metni içeriğinde dikkat çekenlerden bir tanesi de Cumhurbaşkanlığının Çankaya Köşkü'ne taşınacağı ile ilgili açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, iktidara gelmeleri halinde seçilen cumhurbaşkanının Beştepe Külliye'sinde değil Çankaya Köşkü'nde görev alacağını belirtti.

'BEŞTEPE KÜLLİYESİ'Nİ ODTÜ'YE VERİRİZ'

Beştepe Külliyesi'ni ODTÜ'ye vereceklerine değinen Erkek, 'Çok doğru işler yapacağız, bunların hepsini de belirledik. Neler yapacağımız belli yol haritamızla birlikte. Ortak cumhurbaşkanı adayı zaten Türkiye'de neler yapacağını paylaşacak. Bunları yapmak zor değil. Mesela ne olacak. Yeni seçilecek cumhurbaşkanı Çankaya'da görev yapacak zor bir şey mi bu? Beştepe Külliyesi'ni de ODTÜ'ye veririz. Zaten oradaki kurullar da kapatılacak, çünkü o kurulların hepsinin görevi bakanlıklarda var zaten.' ifadelerini kullandı.

erkek.webp

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimi, muhalefetin ilk defa son yıllarda muhalefete en yakın hissettiği önemli bir seçim olacak. Seçmende kafa karışıklığı halen hakim. Sandıkta oy vereceği adayın kim olacağı konusunda henüz net açıklama yapılmadı. Ancak 13 Şubat altılı masa toplantısında ele alınacağı, kamuoyuna belirli sürenin ardından açıklanacağı belirtildi.