CHP'li isim açıkladı! Altılı masa Cumhurbaşkanı adayı konusunda hemfikir!

CHP'li isim açıkladı! Altılı masa Cumhurbaşkanı adayı konusunda hemfikir!

Son dönemde en çok gündeme gelen konulardan biri olan altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı konusu gündeme gelirken CHP'li o isim adayı açıkladı.

Aylardır en çok konuşulan ve gündeme gelen konular arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında merak edilenler artarken konuya ilişkin yapılan yeni açıklama ile birlikte altılı masa tarafından adayın açıklanacağı tarih belirlenmişti. Konuya ilişkin pek çok tahmin gündemde yer alırken bununla birlikte de adaylığı üzerinde en çok konuşulan isim de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştu.

ADAYIN AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

Konu ile ilgili kısa bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adayın açıklanacağı tarihin 13 Şubat 2023 olduğunu ifade etmişti. Adaylık konusunda üzerinde en çok durulan ismin onun olmasının ardından altılı masa tarafından yapılan her açıklama daha da önemli hale gelmeye başladı. Durum bu şekilde iken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programında önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı bu açıklamalarda altılı masa tarafından her ne kadar gündemde yer alan bilgilere göre aday konusunda anlaşmazlık yaşandığı düşünülse de altılı masada yer alan genel başkanlarına adaylık konusunda isimlerin net ve ortak olduğunu ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI KONUSUNDA BİR FİKRE SAHİP!

Tanrıkulu tarafından yapılan, "Bu ittifakın ana gövdesini CHP oluşturdu. Masadaki her siyasi parti bu birlikteliğe aynı oranda güç kattı. Önemli olan siyasi partilerin güçleri değil, bu birlikteliğin kendisidir. Diğer siyasi partilerin genel başkanları ve tabanları da Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda bir fikre sahiptir. Büyük bir aksilik olmadığı sürece genel başkanımız 13 Şubat’ta Millet İttifakı’nın adayı olarak açıklanacak." şeklindeki açıklamanın ardından her ne kadar adayın 13 Şubat tarihinde açıklanacağı konuşulsa da adaylık konusunda bir ismin net olduğu o ismin ise Kemal Kılıçdaroğlu olduğu iddia edildi.

Şimdi pek çok kişi tarafından Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarılacak olan ismin kim olacağı merak edilmeye başlandı.