Çinli otomobil üreticisi, Türkiye pazarına girmek için harekete geçti!

Çinli otomobil üreticisi, Türkiye pazarına girmek için harekete geçti!

Türkiye’deki otomobil pazarı gitgide daha da büyür hale geldi. Çinli markalardan biri daha Türkiye pazarına gireceğini duyurdu. İşte o marka…

Otomobil sektöründeki gelişmeler gibi girişimler de son zamanlarda hız kazandı. Bilindiği üzere, Çinli SAIC bünyesinde faaliyet gösteren MG isimli marka 2021 yılında Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Otomobillerini satmaya başlayan MG’nin ardından Çin’in önemli otomobil markalarından bir diğeri olan Chery, bu yıl Türkiye pazarına dönme kararı aldı. Şimdi yeni bir Çinli marka daha Türkiye pazarına girmek için girişimlerini başlattı.

Türkiye pazarına girmek için harekete geçen bu kez, dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi olarak gösterilen BYD (Build Your Dreams) oldu. ALJ Türkiye ile bir niyet mektubu imzalayan BYD’nin elektrikli binek ve ticari modellerinin Türkiye’de satılması için girişimde bulunduğu öğrenildi. İmza töreninde önemli mesajlar verilirken, YD Avrupa Genel Müdürü ve BYD Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Michael Shu ile ALJ Türkiye Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt peş peşe konuştu. İşte tüm detaylar…

3,5 MİLYONDAN FAZLA ARAÇ SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

inli-otomobil-ureticisi-turkiye-pazarina-girmek-icin-harekete-gecti-2.jpg

Bundan 14 yıl önce Toyota’nın Türkiye distribütörlük faaliyetlerini yürütmeye başlayan ALJ Türkiye, 2016 yılında ise Lexus ile anlaşarak, faaliyet alanlarını genişletmişti. Bu kez yeni bir anlaşmaya da imza atan ALJ Türkiye, global olarak 3,5 milyondan fazla araç satışına ulaşan BYD ile distribütörlük konusunda anlaştı. Aktarma organları sistemlerini, bataryalarını, otomotiv yarı iletkenlerini, elektrik motorlarını ve motor kontrol sistemlerini kendileri geliştiren markanın Türkiye pazarına girmesi sürpriz iken; imza töreninde verilen mesajlar Türkiye pazarına duyulan güveni öne çıkardı.

SEKTÖRDE TÜRKİYE PAZARINA GÜVEN ARTTI

İmza töreninde açıklamalar peş peşe geldi. İlk olarak açıklama yapan BYD Avrupa Genel Müdürü ve BYD Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Michael Shu, “Türkiye pazarının potansiyeline inanıyoruz ve BYD modellerini ALJ Türkiye ile koordinasyon içerisinde sunacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz” diyerek, pazara duyduğu güveni aktardı.ALJ Türkiye Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise, şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“ALJ Türkiye olarak dünyanın BYD’nin son elektrikli teknolojisine sahip modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. BYD’nin elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil tutkunları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz.”