Çok kuvvetli olabilir: Bu illerde yaşayanlara uyarı yapıldı!

Çok kuvvetli olabilir: Bu illerde yaşayanlara uyarı yapıldı!

Vatandaşlara zaman zaman uyarılar yapılıyor. Yapılan yazılı açıklama ile vatandaşlara duyuru yapıldı. Söz konusu duyuruda, bugün akşam saatlerinden itibaren iki ilde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşlara uyarıda bulundu. Yapılan duyuruda iki ilde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların; bugün akşam saatlerinden itibaren, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yükseklerinde (800-1000 metre ve üzeri rakımlı) kuvvetli kar yağışı, Artvin'in Borçka, Şavşat, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ tehlikesi, kar yağışı alacak yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların yarın (21.02.2023 Salı) sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.