Creddit Suisse’nin yeni sahibi, eski CEO’yla çalışmaya karar verdi!

Creddit Suisse’nin yeni sahibi, eski CEO’yla çalışmaya karar verdi!

UBS, iflas eden Credit Suisse'in yakın zamanda satın alınmasının ardından Çarşamba günü Sergio Ermotti'yi yeni Grup CEO'su olarak atadığını açıkladı! Eski CEO Ermotti’nin geri dönüşü herkesi şaşırttı. İşte detaylar…

İsviçre’nin en büyük bankalarından biri olan UBS, iflasın eşiğindeki güçlü rakibi Creddit Suisse’yi satın alarak İsviçre’yi bir bankacılık krizinden kurtardı. ABD’de başlayan ve dalga dalga İsviçre’ye ilerleyen iflas furyası, UBS’nin hızlı kararıyla zarar veremeden bertaraf edildi. Fakat UBS’in yeni kararı herkesi şaşırttı. UBS, yola eski CEO Sergio Ermotti ile devam dedi!

UBS yaptığı açıklamada, kararın 5 Nisan'da geçerli olacağını söyledi. UBS hisseleri kararın ardından açılışta %2 yükseldi. Kasım 2011'den Ekim 2020'ye kadar dokuz yıl boyunca UBS'de grup CEO'su olan Ermotti, mevcut CEO Ralph Hamers'ın yerini alacak. Ermotti şu anda sigorta şirketi Swiss Re'nin başkanlığını yapıyor. Şirket, Hamers'in "işlemin başarılı bir şekilde kapatılmasını ve sorunsuz bir devir teslimini sağlamak" için geçiş döneminde bankaya tavsiyelerde bulunmak üzere UBS'de kalacağını söyledi.

UBS, GÜÇLÜ RAKİBİ CREDIT SUISSE’Yİ SATIN ALARAK BANKACILIK KRİZİNİ ÖNLEDİ!

creddit-suissenin-yeni-sahibi-eski-ceoyla-calismaya-karar-verdi.png

İsviçre resmi yetkilileri tarafından düzenlenen bir anlaşmada, İsviçre'nin en büyük bankası UBS, 19 Mart'ta güç durumdaki rakibi Credit Suisse'i 3 milyar İsviçre frangı (3,2 milyar dolar) karşılığında satın almayı kabul etti. Satın alma işlemi, hükümetlerin küresel bankacılık sistemini tehdit eden bir bulaşmayı durdurmaya çalıştığı sırada geldi.

Satın almanın ardından yapılan açıklamada, eski CEO’nun işine geri döneceği bildirildi. Bildiride, Ermotti'nin 2008 küresel mali krizinin ardından bankayı nasıl "başarılı bir şekilde yeniden konumlandırdığına" ve "banka içinde derin bir kültür değişikliğine ulaştığına" işaret edildi. Banka, bunun, İsviçreli bankanın "müşterilerin ve diğer paydaşların güvenini yeniden kazanmasını ve insanların UBS için çalışmaktan duyduğu gururu geri kazanmasını" sağladığını söyledi.

UBS CREDIT SUISSE’Yİ KAPATMAK İÇİN SATIN ALMADI!

Reuters'in bildirdiğine göre Hamers, hükümet tarafından yönetilen devralmanın çalışanlarına UBS'nin "Credit Suisse'i kapatmak için satın almadığını" söyledi. Duyuruda, UBS Başkanı Colm Kelleher, Hamers'ı UBS'yi "zorlu bir ortama rağmen benzeri görülmemiş bir başarıya" götüren "olağanüstü" bir CEO olarak nitelendirdi. Credit Suisse'in satın alınması UBS'nin mevcut stratejisini desteklerken gruba yeni öncelikler yükledi.