Cumhurbaşkanı asgari ücretlilere seslendi! “Gerekli adımları atıyoruz!”

Cumhurbaşkanı asgari ücretlilere seslendi! “Gerekli adımları atıyoruz!”

Cumhurbaşkanı canlı yayın sırasında asgari ücretlilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bu yeni gelişme uzun süredir bekleniyordu. İşçilere ara zam müjdesi canlı yayında yeniden duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayında yapılacak asgari ücrete yönelik yeni bir açıklamada bulundu. Onlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret açıklaması katıldığı bir program ile yeniden gündeme geldi.

Temmuz ayında yapılacak ara zamana yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan "yine bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde bütün gerekli adımları da atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinde emeklileri, memurları ve asgari ücretleri değerlendirdi. "En düşük emekli maaşını 7500 TL'ye çıkardık Bu rakamı daha da arttırmanın çalışmalarını arkadaşlarımız yapıyor" diyen Cumhurbaşkanı Temmuz ayına dikkat çekti.

MEMUR AÇIKLAMASI!

cumhurbaskani-asgari-ucretlilere-seslendi-gerekli-adimlari-atiyoruz.png

Cumhurbaşkanı sözlerinde memurlara da yer verdi.

"En düşük memur maaşını 22.000 TL seviyesine yükseltme sözü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik ve vermeye devam ediyoruz. Maaşlarını aldılar hepsi güle güle harcasınlar" dedi.

En çok merak edilen konu ise asgari ücret düzenlemesiydi. Cumhurbaşkanı asgari ücret artışına yönelik şu sözleri kullandı

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

"Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Biliyorsunuz burada asgari ücret komisyonunun toplanıp çalışması ile rakam belirlenecek. Bugüne kadar yapıldığı gibi bütün emekçilerimize enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde gerekli olan tüm adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

“SEÇİMİN ARDINDAN…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını tamamlamadan önce enflasyona yönelik de açıklamalarda bulundu. "Ekonomik programımız planlı şekilde işliyor" dedikten hemen sonra bir gerçeği ifade etmem lazım diyerek şu sözleri ekledi:

"Başkanlığım döneminde biz faizi 4,6'ya enflasyonu ise 6,2'ye kadar indirmiş bir hükümettik. Biz bunu yaptık bizim deneyimimiz ve tecrübemiz buna yetiyor. Seçimin ardından piyasalarda rahatlamayı ekonomide büyümeyi ve yatırımlarda artışı hep beraber göreceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın." diyerek sözlerini tamamladı.