Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, 20 Ocak Yanvar Katliamı şehidlerini andı!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, 20 Ocak Yanvar Katliamı şehidlerini andı!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, 20 Ocak Yanvar katliamı şehidlerini andı. Topçu konuşmasında, Yanvar katliamının tarihe "Kara Ocak" diye geçtiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, 20 Ocak Yanvar katliamı şehidlerini andı. Topçu konuşmasında, Yanvar katliamının tarihe "Kara Ocak" diye geçtiğini ifade etti.  

İŞTE YALÇIN TOPÇU'NUN O KONUŞMASI:

Her Türk’ün ve vicdan sahibi her dil ve dinden insanın ‘Kara Ocak’ dediği  ‘20 Yanvar Katliamı’nı yıl dönümü münasebetiyle anmak, anlamak ve anlatmak için birlikteyiz.

yalcinn-001.jpg

"20 YANVAR YANİ KARA OCAK"

20 Ocak 1990'da Sovyet ordusunun, Ermenileri korumak bahanesi ile Azerbaycan’ın Bakü ve diğer şehirlerinde kadın ve çocuk ayrımı yapmaksızın yaptığı vahşet ve katliam gününün adıdır.

150’den fazla masum sivilin şehid,100O’den fazlasının Gazi olduğu bu vahşi katliam günü, aynı zamanda da Kahraman Azerbaycan Türklerinin; “Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez” diyerek topyekün azatlık için ayağa kalktığı ‘milli şahlanış’ günü olmuştur.

Azatlık için 20 Ocak 1990 Kara Ocak’ta yaşadığı son Sovyet vahşeti ile şehitler vererek bedel ödeyen şanlı vatan can Azerbaycan; Azatlığı,zerre,zerre,gram gram,bir hap kimi,derman kimi istemediğini!..Azatlığı Sema kimi! Güneş kimi! Cihan Kimi! istediğini haykırarak 30 Ağustos 1991’de bağımsızlığını ilan etme kararı alarak 18 Ekim 1991’de de son kez ve dünya durdukça sürecek bağımsızlığını ilan etti.

Kara Ocak- 20 Yanvar’da ve Karabağ’ın işgal edildiği o yıllarda, Hocalı özelinde Karabağ genelinde dünyanın gözü önünde, Asala terör örgütü destekli Ermenistan silahlı kuvvetlerince işlenen insanlık suçları Türkiye’de her evin acısı olmuştu.

Yine geçtiğimiz 2020 yılında Karabağın azatlığı için 44 gün süren şanlı mücadele sırasında şehid verdiği canlar ve yaşadığı büyük acılarda yine Türkiye’de her evin hem gururu hem de yürek acısı olmuştur.

Ermeni füzeleri ile vurulan Gence’de bir yaşındaki Şehid Medine bebeğin acısı sanıyorum ki dünyadaki ben insanım diyen herkesin yüreğini yakmıştır.

Allah’a hamdolsun bu gün Azerbaycan’ın nurlanmış şehidleri, onurlanmış gazileri, kahraman halkı ve Ali baş komutanı İlham Aliyev ile Bakü artık öz parçası olan Karabağ’ına kavuşmuştur. 

Can Azerbaycan; Karabağ azalttığının Ali Baş Komutanı Cumhurbaşkanı Cenap  İlham Aliyev’in dirayetli iradesi, yüksek liderliği ile bölgesinde ve dünyada artan refahı, birlik  ve dirliği yanı sıra kalkınma seviyesi ile de artık her kesin gıpta ile bakıp takip ettiği büyük bir devlettir.

10 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan Karabağ Savaşı'nı sona erdiren ateşkes antlaşması gereği Türkiye-Rusya arasındaki ortak merkezde görev yapacak Mehmetçik Azerbaycan’ın hakkını ve hukukunu müdafaa görevi için Can Azerbaycan’dadır.

Türk milleti her kesimi ile Kardeşi Azerbaycan’ının her şartta yanında olmuştur ve dünya durdukça da haklı davasında yanında olmaya devam edecektir.

Şanlı Vatan Can Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve öz toprağı Karabağ’ın  azatlığı için ‘Kara Ocak’ da ve Karabağ’da şehid olan kahramanlarımızın manevi şahsında Türk-İslam aleminin bütün şehidlerini rahmetle anıyor, gazilerine sağlık ve esenlikler diliyorum".

Kaynak:Haber Kaynağı