Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Nazarbayev devrine damga vuran bir lider!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Nazarbayev devrine damga vuran bir lider!

Kazakistan’ın 1 Aralık Kurucu Cumhurbaşkanı Günü münasebetiyle Yerli Düşünce Derneği’nce (YDD) bir açıklama yapıldı. Dernek adına açıklamayı (YDD) Onursal Başkanı Sayın Yalçın Topçu yaptı.

Kazakistan’ın 1 Aralık Kurucu Cumhurbaşkanı Günü münasebetiyle Yerli Düşünce Derneği’nce (YDD) bir açıklama yapıldı. Dernek adına açıklamayı (YDD) Onursal Başkanı Sayın Yalçın Topçu yaptı.

Topçu açıklamasında, “Kazakistan’ın 1 Aralık, Kurucu Cumhurbaşkanı Günü kutlayarak, Kazakistan’ın kurucu cumhurbaşkanı Nazarbayev’i övgü dolu sözlerle andı: “Ata yurdumuz Kazakistan Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı bilge lider, Türk Dünyasının Aksakalı ve Türk dünyası yüksek nişanı ile taltifli, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önerileriyle Türk Konseyi Ömür Boyu Onursal Başkanı Aksakalımızı Türkiye’den Yerli Düşünce Derneği mensupları ‘Uzaktaki Evlatları’ olarak saygı, minnet ve şükranla selamlıyoruz.” dedi.

"KAZAK HALKINA ÖZGÜRLÜK İSTEYEN BÜTÜN ATALARIN ÜLKÜSÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİP"

Topçu, Bilge Lider Nazarbayev’in, Abay Ata’nın, Mağcan Ata’nın, Çokay Ata’nın, kısaca; asırlarca Kazak halkına özgürlük isteyen bütün ataların ülküsünü gerçekleştirip yeni bin yıla girerken halkına dünyanın 9. büyük topraklarında özgür ve güçlü bir devlet kuran büyük bir abide şahsiyet olduğunun altını çizerek, Nazarbayev’in, bağımsız Kazakistan’ı kurmasındaki bilgeliği, yüksek iradesi ve çok değerli katkıları nedeni ile Kazak halkının vefa ve minnet ifadesinin gereğini yapan ve 1 Aralık gününü “Kurucu Cumhurbaşkanı Günü” olarak belirleyen Kazakistan parlamentosuna teşekkür etti. Topçu, “Aksakalımıza gösterilen bu kadirşinaslık ve vefa gününü, biz de onun çok sevdiği Türk Dünyasının Türkiye’deki evlatları olarak gururla kutluyor, kendilerini sağlıkla uzun ömürler diliyoruz.” dedi.

"NAZARBAYEV DEVRİNE DAMGA VURAN BİR LİDER"

Topçu, Nazarbayev’in yaptığı reformları ve liderliğinden bahsederek çarpıcı açıklamalarda bulundu: “‘Güney Kazakistan Eyaleti’nin adını ‘Türkistan Eyaleti’ olarak değiştirip, ‘Türkistan, Türk Dünyası’nın beşiğidir.’ diyerek Türk Dünyasının kalbinde ebedi yer eden, halkının refah ve huzuru için ülkesinde yaptığı başarılı hizmetlerin yanında aynı şevk ve sorumlulukla bölge ve dünyanın refah ve huzuru için de yapan, başkent Nur Sultan’ı dünyanın ticareti ve çözüm bekleyen önemli problemleri için çözüm adresi haline getiren Aksakalımız Nazarbayev, devrine damga vuran bir lider olup, gelecek kuşaklar için de önemli bir rol-modeldir. Yılda 3 Milyon yolcu kapasitesine sahip ‘Türkistan Uluslararası Havalimanı’nı açarak medeniyet ve ticaret bölgesi olan Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi’nin beldesini bölgenin ve dünyanın ulaşımına açan Aksakalımız, bizlerin gönlüne taht kurmuş pir-i Türkistan Ata Yesevi’nin de ruhunu şad etmiştir. Allah aksakalımızdan razı olsun, onu esirgesin ve daim yüceltsin.”

Kaynak:Haber Kaynağı